Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πασχαλινή η συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Επιθυμώντας να συμμετάσχουμε ως σχολείο στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, παρουσιάσαμε τον τρόπο βαφής πασχαλινών αυγών, με έναν πιο σύγχρονο, αυτόματο τρόπο, με τη χρήση Ρομπότ. Κινηθήκαμε λοιπόν στο πνεύμα των ημερών που ακολουθούν, ευχόμενοι σε όλους σας Καλό Πάσχα. Η εξοικείωση μας με την πολλαπλή χρήση του Ρομπότ έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα μας και την πολύπλευρη μάθηση.

ο Διακοσμητής Αυγών χρησιμοποιεί και τους τρεις κινητήρες EV3. Ο μεγάλος κινητήρας είναι υπεύθυνος για την ακριβή κατά μήκος τοποθέτηση του στυλό στο αυγό, και το δεύτερο περιστρέφει το αυγό. Ο μεσαίος κινητήρας χρησιμοποιείται για την ανύψωση και μείωση της γραφίδας έτσι ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε πού το ρομπότ ακουμπάει το αυγό. Η κύρια πρόκληση ήταν να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα περιέχει αυγά διαφορετικών μεγεθών. Το ρομπότ μας διαθέτει έναν έξυπνο υποδοχέα αυγών, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα ελαστικό LEGO για καλύτερη πρόσφυση στη μία πλευρά με ένα έξυπνο, ρυθμιζόμενο στήριγμα στο άλλο άκρο.

Τα προγράμματα μας δίνουν την ευκαιρία να διακοσμήσουμε τα αυγά σας χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά μοτίβα. Μπορούμε να τα συνδυάσετε για να κάνουμε μοναδικά τα σχέδια αυγών μας! 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή