Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απατεώνες από το εξωτερικό ψάχνουν «θύματα-Βολιώτες»

Σταματημό δεν έχουν οι ηλεκτρονικές απάτες που διαρκώς αναζητούν νέα θύματα για να τους αποσπάσουν χρήματα. Μια νέα απάτη που δέχτηκε Βολιώτης σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο των ΗΠΑ (διεθνής ομάδα διακανονισμού οφειλών) και υπογράφεται , υποτίθεται, από την νέα Λειτουργό Πληροφοριών Δημοσίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ! Μάλιστα, έχει λάθη, κάτι που προδίδει την από το εξωτερικό προέλευση του μηνύματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών το μήνυμα αναφέρει ότι «η Διεθνής Μονάδα Διακανονισμού Οφειλών εξουσιοδοτήθηκε από τον νεοδιορισθέντα Υπουργό Οικονομικών, θεμάτων και οικονομικών πόρων, σύμφωνα με το διοικητικό όργανο της Νομισματικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, εντόπισαν αζήτητα κεφάλαια που ήταν εδώ και καιρό υπό κρατική κράτηση στα Ηνωμένα Έθνη, γεγονός που μπέρδεψε τη μακρά θεωρούμε ότι εξαπατήθηκαν ή εξαπατήθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χρησιμοποιώντας το όνομα των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας».

Η επιστολή, σύμφωνα με το magnesianews.gr που απευθύνεται υποτίθεται σε συγκεκριμένα άτομα αναφέρει ότι «σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής αποθήκευσης δεδομένων του συστήματός μας με τη διεύθυνση email σας, η πληρωμή σας συγκαταλέγεται στους 150 Δικαιούχους που κατηγοριοποιούνται ως: Μη παραδοθέν Κεφάλαιο Λοταρίας / Απλήρωτο Κεφάλαιο Λοταρίας / Ατελής Μεταφορά Κληρονομιάς / Κεφάλαια συμβολαίου.

Οι απατεώνες αναφέρουν στο μήνυμά τους ότι συμβουλεύουν τον πράκτορα της τράπεζας να ανοίξει μια ιδιωτική διεύθυνση email με έναν νέο αριθμό τηλεφώνου «για να μας επιτρέψει να ελέγξουμε αυτές τις επικοινωνίες πληρωμών και μεταφοράς αναλυτικών στοιχείων για να αποφύγουμε περαιτέρω καθυστερήσεις ή υπεξαίρεση των χρημάτων σας» και δίνει email του γραφείου United Bank of Africa Secretary με στοιχεία της υπεύθυνης στο Τμήμα Μεταφοράς Ταμείου Αποζημιώσεων (United Bank for Africa).

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή