Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απέδειξαν πως σκέφτονται τους άλλους

Επιτυχία από όλες τις πλευρές σημείωσε η φετινή εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων που ήταν αφιερωμένη στο ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς με τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους» οι στίχοι του οποίου προκαλούν συγκίνηση και αυτό συνέβη για άλλη μια φορά όταν το απήγγειλε στην έναρξη της εκδήλωση η Δήμητρα Μανώλη.

Εκατοντάδες ήταν τα εκθέματα των παιδιών, εμφανώς βελτιωμένα τόσο σε εμπνεύσεις, όσο και σχεδιασμούς, ορισμένα έφθαναν σε εντυπωσιακά επίπεδα ενδεικτικό της αίσθησης που περνάει στα παδιά ότι ο εαυτός μας δεν μπορεί να αρκείται στη δική του καλοπέραση αλλά να σκέφτεται και τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουν άλλοι λαοί και απλοί άνθρωποι. Ανάμεσα στις ζωγραφιές και εκείνες των παιδιών του 25ου Δημοτικού όπου υπήρχε παρουσία και από τα παιδιά των προσφύγων που διαβιούν στα Τρίκαλα. Αίσθηση επίσης προκάλεσε το DVD του Νηπιαγωγείου Κρηνίτσας στο οποίο καταγράφηκε το ποίημα με τις παιδικές φωνούλες δίνοντας στο κλείσιμο της γιορτής να διαχέεται το στίγμα για έναν καλύτερο κόσμο. Η προσέλευση του κόσμου ήταν επίσης πέραν των προσδοκιών και ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν αρκετοί παιδαγωγοί γεγονός που ενθαρρύνει για καλύτερες προοπτικές στο μέλλον. Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση που βασίστηκε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη με σκοπό να αποτυπώσουν τα παιδιά το όνειρο για μια ζωή ειρηνική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο βασίστηκε και η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Νίκου Μήτσιου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων πρωτοβουλιών στην εκπαίδευση (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) από της Επιτροπή Ειρήνης, επισήμανε τις αυξανόμενες δυσκολίες που δημιουργούν τα μνημόνια και τα μέτρα πολιτικής που υλοποιούνται ενώ κάνουν την εμφάνισή τους σοβαρά προβλήματα στο διεθνή και τον κοντινό μας ορίζοντα με τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και διαρκή ένταση των εξοπλισμών. Όλες αυτές όμως οι δυσκολίες δεν μας αποθαρρύνουν δεκαετίες τώρα, και είμαστε έτοιμοι να τις αντιπαλέψουμε βάζοντας στόχους για να τις ξεπερνάμε κι αυτές και τα πάσης φύσεως εμπόδια, τόνισε ο Νίκος Μήτσιου.

Στη συνέχεια τα παιδιά απέδειξαν πως εκτός από επίδοξοι ζωγράφοι είναι και καλοί χορευτές. Το διασκέδασαν και αυτά και οι γονείς τους με το παιδικό και εφηβικό συγκρότημα του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μεγαλοχωρίου με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φαφούλια.

Ακολούθησε η εμψυχώτρια Βάγια Γουλοπούλου η οποία για μια ακόμα φορά απέδειξε πως ξέρει να χαρίζει στα παιδιά τραγούδι, χορό, παιχνίδι και μέσα από αυτά να τους δίνει τροφή στη σκέψη τους για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής στα παιδιά που έλαβαν μέρος  και δώσαμε όλοι ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση με περισσότερες και διαρκώς καλύτερες συμμετοχές.

Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή