Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απέδρασε κρατούμενος και συνελήφθη στο κέντρο του Βόλου!

Θρίλερ χθες το απόγευμα στον Βόλο, όπου αλλοδαπός κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, απέδρασε, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, από τα κρατητήρια του ΑΤ Βόλου, αναζητήθηκε εντοπίστηκε και συνελήφθη ξανά τρεισήμισι ώρες μετά, νωρίς το βράδυ.

Ο λόγος για έναν 48χρονο υπήκοο Αλβανίας, που εκτίει ποινές φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου και της πεθεράς του και είχε μεταχθεί στον Βόλο για να δικαστεί για νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, ενώ κατηγορείται επιπλέον και για απόδραση κρατουμένου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο αλλοδαπός, που κρατούνταν για να οδηγηθεί σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου, το έσκασε από τα κρατητήρια, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο σκοπός ήταν απασχολημένος.

Η απόδραση έγινε άμεσα αντιληπτή, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη κινητοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, να εντοπιστεί στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο του Βόλου.

Ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτόφωρου με την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου.

Για το περιστατικό αναμένεται να διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης αι τα ερωτηματικά που υπάρχουν αν το κρατητήριο ήταν κλειδωμένο και πως ο σκοπός την είσοδο του αστυνομικού μεγάρου δεν αντιλήφθηκε τον 48χρονο.

Είναι το δεύτερο περιστατικό, σε δύο ημέρες, με το πρώτο να αφορά υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού που βρέθηκε στον δρόμο έξω από τα Δικαστήρια, μετά από επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και συγκεντρωμένων στη δίκη τριών αστυνομικών για σωματικές βλάβες κατά του Βασίλη Μάγγου.

Ο 48χρονος αλλοδαπός καταδικάστηκε την Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, με όρο να μην πλησιάζει την παθούσα πεθερά του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να μην έχει μαζί της επικοινωνία, καθώς φέρεται να την είχε χτυπήσει, απειλήσει και τραυματίσει, επιδεικνύοντας μαχαίρι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή