Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

Ο «αναπτυξιακός» νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Τα όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη που μας τάζουν, είναι εχθρική για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:

1. Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων.

Δηλαδή:

– Εξαιρέσεις από τις Εθνικές και τις Τοπικές, Κλαδικές και Ομοιοεπαγγελματικές ΣΣΕ για επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού σκοπού και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

– Οι Επιχειρησιακές Συμβάσεις υπερισχύουν έναντι Κλαδικών, για επιχειρήσεις που επικαλούνται «σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

– Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

– Ενίσχυση των περιβόητων ενώσεων προσώπων με δυνατότητα να υπογράφουν σύμβαση που θα υπερισχύει της Κλαδικής ΣΣΕ. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου

2. Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

3.Παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων!Δηλαδή:

Τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους, θα βοηθούν την εργοδοσία να μην προσλαμβάνει «ενοχλητικές φωνές», θα φακελώνουν συνολικά τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως τις γενικές συνελεύσεις.Το ηλεκτρονικό φακέλωμα είναι το μέσοώστε να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις συνελεύσεις, τι ψηφίζουν.

Το λέμε καθαρά!Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά!Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα.  Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η ΝΔ ως πανάξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, νέα πλήγματα στην κυριακάτικη αργία, κλπ.), κάνει σαφές σε όλους ότι το κύριο που φοβούνται κυβερνήσεις και εργοδότες είναι οι αγώνες των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα.

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά, απεργιακά!

Προχωράμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο» την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη , όπως έχουν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες που ανήκουν τα σωματεία μας , καθώς και δεκάδες ακόμη Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα απ’ όλη τη χώρα (ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων).

Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Απεργίας με συνελεύσεις και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, καθώς  και  της Απεργιακής Συγκέντρωσης στα Τρίκαλα , στις 10πμ, στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την εργοδοτική-κυβερνητική  πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων που παίρνει για τα προσχήματα απόφαση Απεργίας και  πρακτικά λειτουργεί απεργοσπαστικά , αφού ακόμη και μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην πλειοψηφία  δεν απεργούν!!! Κρατάμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη! Απόδειξη η αποφασιστική  συμβολή των σωματείων μας στην αντιμετώπιση της νοθείας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και η πραγματοποίηση πραγματικού συνεδρίου.

Απαιτούμε: Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που τσακίζει μισθούς και συμβάσεις και βάζει στο γύψο σωματεία και απεργία!.

 Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! 

 

Συνδικάτο Γάλακτος –Τρόφιμων  -Ποτών  ,

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,

Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή