Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη στα Τρίκαλα

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Σε σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο–έκτρωμα-για τα εργασιακά Άμεσα μέτρα στήριξης–ανακούφισης των πλημμυροπαθών και προστασία της ζωής μας.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Την ώρα που ο λαός μας σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλίας και στην πόλη μας μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια θερίζει τους κατοίκους μας αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, της Περιφερειακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών, η κυβέρνηση καταθέτει στη βουλή προς ψήφιση το νέοαντεργατικό τερατούργημα.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησηςόπωςκαικάθεαστικήςκυβέρνησηςείναιηυλοποίησητηςαντιλαϊκήςπολιτικήςγια τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!

Με το νέο νομοσχέδιο νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα σε πάνω από έναν εργοδότη. Ομολογεί με αυτό τον τρόπο ότι με 800 € το μήνα μέσο μισθό και την ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, για να ζήσει μια εργατική οικογένεια που έχει παιδιά, πρέπει οι δύο ενήλικοι γονείς να δουλεύουν 26 ώρες το 24ωρο!

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέες συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης, ελαχίστων-μηδενικών ωρών και τρισάθλιων όρων, ότι θα ενημερωνόμαστε 24ωρες πριν, όποτε ο εργοδότης μας έχει ανάγκη που στη πράξη σημαίνει ότι δε θα έχουμε σταθερό μισθό, αποδοχές αδείας, επιδομάτων, δε θα έχουμε κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.

Στοχεύει στην κατάργηση της πενθήμερης εργασίας όχι μόνο σε επιχειρήσεις συνεχούς παραγωγής καθώς ανοίγει τις πόρτες και σε όσες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα με το σύστημα των βαρδιών.

Ταυτόχρονα, Ποινικοποιεί το δικαίωμα της διεκδίκησης και της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο να μπουν οι αγώνες στο γύψο. Απειλεί και τρομοκρατεί νομοθετώντας βαρύτατο πρόστιμο και ποινές φυλάκισης, σε όσους αγωνίζονται και σηκώνουν κεφάλι απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τη καταστολή που από κοινού στήνουν στους χώρους δουλειάς το κράτος και η εργοδοσία

Όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στα Τρίκαλα-Φαρκαδόνα και συνολικά στην Θεσσαλία δεν είναι ένα μοιραίο κι αναπόφευκτο γεγονός. Δεν είναι «το κακό το ριζικό» που μας οδήγησε σε μια ακόμη βιβλική καταστροφή. Ήταν άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα !

Δεν είναι τα ακραία φυσικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί πολυτέλεια την προστασία της ζωής μας από τα φαινόμενα αυτά.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες που χαράζει η ίδια Ε.Ε. γι΄αυτό μαζί με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, είναι μέρος του προβλήματος και βασικός υπεύθυνος για το έγκλημα που συντελέστηκε στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού συστηματικά απέρριπτε(με το κριτήριο του κέρδους), ως μη επιλέξιμες τις δαπάνες για την αντιπλημμυρική προστασία.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν τους ξεπλένει ούτε όλο αυτό το ατελείωτο νερό που έπνιξε το τόπο μας! Όχι μόνο τους τωρινούς αλλά κι όλους αυτούς που τόσα χρόνια πέρασαν.

Δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Με την δική μας πρωτοβουλία χωρίς να χάσουμε χρόνο να οργανώσουμε τον αγώνα μας, την διεκδίκηση για την επιβίωσή μας!

Δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση σαν κανονικότητα.

Δεν είναι μοιραίο να ήμαστε στο έλεος καιρικών φαινομένων και η ζωή μας να είναι «πάμε κι όπου βγει».

Αυτή η πολιτική επιλογή που δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές και δίνει απόλυτη προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα) είναι που γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Γιατί, από τα δάση που έγιναν κάρβουνο μέχρι τις λάσπες της Θεσσαλίας, και από τους νεκρούς από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες μέχρι τα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας στουςχώρουςδουλειάς,κάθετέτοιοέγκλημαφέρειτηνυπογραφήτηςκαταστροφικήςγιατον λαό πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Της πολιτικής που διαλύει ζωές και καταστρέφει λαϊκές περιουσίες για τα επιχειρηματικά κέρδη, θεωρώντας
«κόστος» τα αναγκαία έργα προστασίας, «βαρίδι» τα εργατικά δικαιώματα.

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου απεργούμε μαζικά. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότεςπουμαςθέλουνσκλάβους.Αυτήείναιηδύναμήμας,τοδικόμαςόπλο!

Ο κοινός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα τους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

✓ Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5νθημερο-35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

✓ Για να παρθούν τώρα μέτρα επιβίωσης(διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , διασφάλιση δημόσιας υγείας κα.)κι αποκατάστασης (απάντληση υδάτων, καθαρισμός χώρων κ.α) . Άμεσες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών(οικίες, καταστήματα , υποδομές κα) και αποζημίωση στο 100%.

✓ Για μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια.

✓ Να διευκολυνθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται. Να μην χαθεί κανένα μεροκάματο λόγω απουσίας από την εργασία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή! Να χορηγηθεί ειδική άδεια με αποδοχές για όσο διάστημα απαιτείται. Η αποζημίωση από το καθεστώς της αναστολής να είναι τουλάχιστον στο ύψος των αποδοχών του κάθε εργαζόμενου.

✓ Καμία απόλυση, καμία βλαπτική μεταβολή για εργαζόμενους σε πλημμυρισμένες επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την αποκατάσταση της κανονικής κι ασφαλούς λειτουργίας τους.

✓ Έκτακτο επίδομα ανεργίας για όσους βρεθούν χωρίς δουλειά σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς και δεν ξανανοίγουν ,χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

✓ Μέτρα στήριξης του εισοδήματος για αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους με μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί κα.

✓ Απαλλαγή από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ – ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κλπ. Αναστολή χρεών σε εφορία, δημόσιο και τράπεζες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

✓ Για προκήρυξη άμεσα των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ) και χρηματοδότηση, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα.

Όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είμαστε νομικά καλυμμένοι να συμμετέχουμε στην απεργία μετά και την απόφαση – ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ)

Ο πρόεδρος του ΔΣ: Χρήστος Μπιζιούρης
Ο γραμματέας του ΔΣ: Πέτρος Τσίγκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή