Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απεργιακή συγκέντρωση με το μυαλό (και) στο …Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία από το ΠΑΜΕ.
 
Με ικανοποιητική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με εκατοντάδες  διαδηλωτές μαζικών Φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος στα Τρίκαλα να στέλνουν μήνυμα στην Κυβέρνηση πως «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». 

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι «για τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Ο αγώνας και η πάλη με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιώργου Χαντζιάρα Προέδρου του Συλλόγου ΕΒΕ Καλαμπάκας ο οποίος επιτέθηκε στους …συνδικαλιστές, λέγοντας πως «Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων που τσακίζουν μαζί με τους εργαζόμενους και εμάς το ίδιο και περισσότερο, ήρθε η ΄΄αγωνιστική απάντηση΄΄ από τους καρεκλοκένταυρους των συνδικαλιστικών ηγεσιών,  εντεταλμένους να μας αποκοιμίζουν και να καλλιεργούν την αναμονή, τις αυταπάτες, εν τέλει την παραίτηση από αγώνες και διεκδικήσεις, υπηρετώντας με συνέπεια τις κυβερνητικές πολιτικές… Συγκροτήθηκε, λέει,΄΄κοινωνική΄΄ συμμαχία με τη συμμετοχή των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επιμελητήρια και λοιπούς επαγγελματικούς φορείς. Αυτοί οι αραχτοί στις άνετες πολυθρόνες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που έκαναν μόκο όταν ψηφίζονταν το Γενάρη το πολυνομοσχέδιο για την επέκταση των πλειστηριασμών, αυτοί που λοιδορούσαν την απεργία σαν ξεπερασμένη και αρνήθηκαν κάθε αντίδραση που πρότεινε το αγωνιστικό κίνημα των ΕΒΕ, έρχονται σήμερα να παίξουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους, δίνοντας χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση με τις ΄΄αγωνιστικές΄΄ παρεμβάσεις που εξήγγειλαν για τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας» και πρόσθεσε «Μαζί τους βέβαια και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, οι κ.κ. Αγγελάκης και Μπλουγούρας, που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στα Διοικητικά συμβούλια της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οπότε είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν από αυτή την γραμμή του ΄΄αγώνα΄΄ και οι τοπικές ηγεσίες της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου. Με τη γνωστή τακτική του επικυρίαρχου που τους διακρίνει, χωρίς απόφαση των ΔΣ, καλούν σε παρεϊστικη συγκέντρωση των ΕΒΕ κάτω απ’ τα γραφεία της Ομοσπονδίας. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα της καπιταλιστικής κρίσης, που μαστίζει τη ζωή και το μεροκάματό μας, κώφευαν στα καλέσματα για αγωνιστικές διεκδικήσεις, καλλιεργώντας την αναμονή για αποτελέσματα των ΄΄κοινωνικών διαλόγων΄΄, μας καλούν σήμερα σε ΄΄αγωνιστικές΄΄ δράσεις στο καφέ της οδού Απόλλωνος κάτω από τα γραφεία μας. Έλαμψαν δια της απουσίας τους από κάθε αγωνιστική παρέμβαση είτε στην εφορία, είτε στο ΤΕΒΕ, είτε στο ΚΕΑΟ και όπου αλλού οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδίκησαν να μπει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ταυτόχρονα βέβαια έλαμψαν δια της παρουσίας τους στο τραπέζι των κοινωνικών διαλόγων, συνδαιτημόνες των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων. Είναι οι στιγμές που μας ΄΄σώζουν’’ απ’ τα προβλήματά μας, φορτώνοντάς μας κι άλλα βάρη.

Είναι οι ίδιοι που κάτω απ’ την πίεση των δυσάρεστων εξελίξεων με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και την ανησυχία των αυτοαπασχολούμενων για το ζήτημα αυτό, αναγκάστηκαν σε σύσκεψη των εκλεγμένων και άλλων συναδέλφων να συσταθεί επιτροπή νομικής βοήθειας στους συναδέλφους που κινδυνεύουν, αλλά την ξέχασαν μόλις τέλειωσε η σύσκεψη.

Και σήμερα καλούν σε μια ΄΄άκακη΄΄ για αυτούς μάζωξη, μακριά απ’ τους ΄΄επικίνδυνους’’ εργαζόμενους και αγρότες αλλά και το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ, μακριά δηλαδή από την  πραγματική κοινωνική συμμαχία του λαού από τα κάτω, εκεί που συναντώνται οι αγωνίες και οι αγώνες για την επιβίωσή μας σήμερα και το καλύτερο μέλλον αύριο για μας και τα παιδιά μας.   

Αυτή η δράση και η πραγματική κοινωνική συμμαχία έχει ήδη δώσει ορισμένα θετικά δείγματα γραφής στους αγώνες που αναπτύχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια (ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, τον αντιασφαλιστικό νόμο, για τη νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς) και πρέπει τη στηρίξουμε και να τη  δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας. Να μην τη θυσιάσουμε στις επιδιώξεις και τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ και οι σύμμαχοί τους.  Γυρίστε τους την πλάτη, μόνο για τα δικά μας συμφέροντα δεν αγωνίζονται».

Η κεντρική ομιλία  πραγματοποιήθηκε από την Κωνσταντίνα Παππή Πρόεδρο του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων  η οποία ανέφερε ότι «Το ΄΄συμπληρωματικό μνημόνιο΄΄ που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ και η ΄΄αναπτυξιακή στρατηγική΄΄ της κυβέρνησης διαψεύδουν και επίσημα το παραμύθι της ΄΄καθαρής εξόδου΄΄ για το λαό. Αποτελούν ΄΄γέφυρα΄΄ για συνέχιση και ένταση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στην ΄΄μεταμνημονιακή΄΄ εποχή. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ανάπτυξη που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Καλούμε τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων   να διαδηλώσουν,  προτάσσοντας τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στα αντιλαϊκά «αναπτυξιακά σχέδια» της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης καθώς και των συνδικαλιστών τους που επιχειρούν να τους εγκλωβίσουν πίσω από αυτά, όπως κάνουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  με τη λεγόμενη ΄΄κοινωνική συμμαχία΄΄ που έστησαν μαζί με τις ηγεσίες σε ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ – Επιμελητήρια.

Έστησαν μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Καλούμε το λαό των Τρικάλων να ενισχύσει  την ανάπτυξη του ταξικού κινήματος και των αγώνων του, την ενίσχυση της πραγματικής Κοινωνικής Συμμαχίας, ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Να διαδηλώσουν για τις δικές τους ανάγκες ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια!

Την συγκέντρωση διαδέχτηκε πορεία στους δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα και η οποία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων όπου έγινε ανάρτηση πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα «Η απάτη και η νοθεία δεν θα περάσει! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών».

Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο μίλησε ο Γιώργος Λιατίφης Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλοντας ότι «για ακόμη μια φορά παίζονται ‘’παιχνίδια΄΄ 3 χρόνια τώρα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης μας, στις πλάτες των εργαζόμενων και των σωματείων με πρωταγωνιστές τις  παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και διάφορων αυτοαποκαλούμενων ΄΄Αριστερών΄΄  κολαούζων τους».
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή