Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς στα Τρίκαλα

1η ΜΑΗ 2019 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΕΠ.ΑΓΩΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10:00Π.Μ.
 
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης

Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ‘44.
Τιμάμε όλους όσουςέδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε χωρίς  εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά και ταυτόχρονα ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες.

Τα Συνδικάτα, εργατικά Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα σε εργασιακούς χώρους, που  συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ όπουφέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής και δράσης, που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της οργάνωσης των εργαζομένων, που παλεύουμε την αντεργατική πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους, εργατικά σωματεία και Φορείς του κινήματος στο Νομό μας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία 1η Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουμε.

Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.

Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, όπου ματώσαμε για να σωθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ ωφελημένο θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο!

Κανένας από τους πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους και των 3 μνημονίων, δεν καταργήθηκε.

Την ίδια ώρα έχουμε την έκπτωτη πλέον συνδικαλιστική μαφία που ελέγχει την ΓΣΕΕ και θέλει να συνεχίσει να την ελέγχει με την είσοδο στα όργανά της, με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους  και εργοδοτικά  διευθυντικά στελέχη, για να κρατά χειροπόδαρα δεμένη την εργατική τάξη στα συμφέροντα της εργοδοσίας και της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.

Τέτοιο συνέδριο – παρωδία επιχείρησαν να κάνουν και στην Καλαμάτα και στην Ρόδο σε πολυτελή ξενοδοχεία, ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των εργαζομένων, με μπράβους, αστυνομία και με 63 αντιπροσώπους που είναι εργοδότες, διευθυντές και νόθοι, αλλά δεν τους πέρασε!!

Οι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απέτρεψαν με αποφασιστικότητα την άλωση των συνδικάτων από  εργοδοσία και κυβέρνηση. Συνέδριο στη ΓΣΕΕ πρέπει να γίνει και να είναι εργατικό, χωρίς εργοδότες, διευθυντές και νόθους. 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης. Συκοφαντεί και υπονομεύει το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των Συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά.

Η 1η Μάη βρίσκει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, με την αντεργατική πολιτική της. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, συμμετέχοντας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, για το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας μας. Μέσα σε δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις. Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολέμους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών
 
Απέναντι σε όσα εξελίσσονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα Εργατικά Σωματεία του Νομού μας που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, μαζί με εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες ,Ε.Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας και παγκόσμια, τιμά την 1η Μάη. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συναδέλφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών. 

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

  • Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. με το λαό αφέντη στον τόπο του. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο.
  • Μαζικές προσλήψεις στη δημόσια παιδεία & υγεία. Λεφτά για παιδεία & υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Όχι στη φοροληστεία των εργαζομένων και στους πλειστηριασμούς. Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ.

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών, καμία ανοχή στην συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής έκπτωτης ομάδας στη ΓΣΕΕ.
 
Σωματεία  Ν. Τρικάλων
Συνδικάτο ¨Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά¨
Συνδικάτο  Οικοδόμων  & Συναφών Επαγγελμάτων
Σύλλογος  Λογιστών & Βοηθών Λογιστών
Σωματείο Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Σωματείο ¨Ιδιωτικών Υπαλλήλων¨
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο  & Κ.Υ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή