Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πέταξε το γάντι» ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

   Ενώ το προηγούμενο βράδυ διεξαγωγής της 83ης ΔΕΘ λάμβαναν χώρα επεισόδια και ξεσπάσματα βίας στη Θεσσαλονίκη σχετικά με το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας «πετούσε το γάντι» στον κ. Μητσοτάκη προκαλώντας να δηλώσει ότι θα ακυρώσει εκείνος την Συμφωνία των Πρεσπών όταν βγει πρωθυπουργός ενόψει και της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

   Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, “Εάν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή είναι εθνικά επιζήμια, αντί να κάνει το τσάμπα μάγκα, να λέει στο εσωτερικό της χώρας πως δε θα την ψηφίσει και μετά να λέει έξω στη Μέρκελ ότι θα την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς θα την εφαρμόσουμε μετά -γιατί αυτό είναι τσάμπα μαγκιά- ας βγει την άλλη βδομάδα και ας πει ό,τι λέει για το νόμο Κατρούγκαλου, που λέει ότι θα τον ξηλώσει και θα φέρει το νόμο Πινοσέτ, ό,τι λέει για το νόμο Παρασκευόπουλου. Γιατί δε λέει εγώ θα την ακυρώσω. Και να πάει στο ΝΑΤΟ και να πει το αργότερο τον επόμενο Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές, θα έρθω εγώ στο ΝΑΤΟ και θα πω ότι δε συμφωνώ”.

    Επίσης, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για αλλαγή πολιτικής στάσης απέναντι στο Σκοπιανό ο πρωθυπουργός τόνισε “ξαφνικά όχι απλά αλλάζει θέση, αλλά κρατά και ακραία τυχοδιωκτική πολιτική στάση, μία στάση πολιτικού αμοραλισμού, επικίνδυνη σε ένα εθνικό θέμα.”

   Υποστήριξε επιπλέον ότι ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφερόταν μόνο για την εσωτερική ενότητα του κόμματός “ιδιαίτερα όσον αφορά στις ακραίες δυνάμεις και τον αντιπρόεδρο Γεωργιάδη” και “την  προσπάθεια του να αλιεύσει στα θολά νερά του ακροατηρίου της ακροδεξιάς και βεβαίως στο κομμάτι των συμπολιτών μας με εθνικές ευαισθησίες.”

   Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να πλαγιοκοπήσει τον κ. Μητσοτάκη καθώς προσπάθησε να εγείρει το αίσθημα της καχυποψίας στους ‘’δεξιούς’’ θύλακες όσον αφορά τη στάση του Μητσοτάκη στο Σκοπιανό και να τον φέρει σε δύσκολη θέση έναντι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

   Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως <<και ανεξάρτητα από τη στάση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου>>, την οποία δήλωσε ότι σέβεται, αλλά ταυτόχρονα, <<δεν είναι ρεαλιστικό με τους διεθνείς συσχετισμούς να υπάρξει λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία>>, θα φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “θα πράξω αυτό που θεωρώ εθνικό συμφέρον”.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή