Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απίστευτη καταγγελία από Κόκκαλη: Έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι, για οφειλές σε αγροτική παροχή!

Μία κοινωνικά ανάλγητη και νομικά παράνομη διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτι, εξαιτίας οφειλών σε γεώτρηση σε καταναλωτή αγρότη του δήμου Κιλελέρ, φέρνει στη δημοσιότητα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Το χωρίς προηγούμενο κύμα ανατιμήσεων και δυσθεώρητης ακρίβειας στον τομέα της ενέργειας, που εκτόξευσε τους λογαριασμούς ρεύματος στα οικιακά, επαγγελματικά και αγροτικά τιμολόγια, αποτελεί μια νέα παράλληλη πανδημία, που πλήττει ευάλωτα νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η Κυβέρνηση έλαβε μέτρα τύπου ασπιρίνης, τα οποία δεν είναι ικανά και αρκετά ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα και να κατορθώσουν οι καταναλωτές να πληρώσουν τις οφειλές τους, με συνέπεια να βρίσκονται εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή στον κίνδυνο διακοπής παροχής του ρεύματος, τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις τους.

Από καιρό ζητούμε επιτακτικά από την Κυβέρνηση να θέσει όρια στην ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια των παρόχων, οι οποίοι με την είσπραξη της ρήτρας αναπροσαρμογής έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, γεγονός όμως που δεν έπραξε. Κι αν η Κυβέρνηση επέδειξε ηθελημένη αδράνεια ώστε να κερδοσκοπούν οι πάροχοι εις βάρος των καταναλωτών, υπό το πρόσχημα του χρηματιστηριακού αγαθού, δεν δικαιολογείται, ούτε συγχωρείται η αδράνειά της, στην εφαρμογή τακτικών εκ μέρους των παρόχων, οι οποίες χαρακτηρίζονται αθέμιτες και ανάλγητες.

Δεν παρενέβη το κράτος υπέρ των ευάλωτων καταναλωτών,  δεν θέσπισε κριτήρια κοινωνικά και εισοδηματικά και δεν απαγόρευσε ρητώς την διακοπή παροχής ρεύματος, εξαιτίας οφειλών, σε μια οικονομική συγκυρία δύσκολη και ανυπαίτια για τους καταναλωτές, με συνέπεια οι πάροχοι να διακόπτουν τις παροχές ρεύματος χωρίς κοινωνική διάκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, τόσο σε νοικοκυριά, όσο και σε επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά δε, οι αθέμιτες και ανέλεγκτες πρακτικές έφτασαν σε σημείο, να διακοπεί η παροχή ρεύματος στην οικία αγρότη της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ Λάρισας, ενώ δεν είχε οφειλή στο οικιακό τιμολόγιο, αλλά είχε οφειλή μόνο στο αγροτικό τιμολόγιο για την χρήση της γεώτρησης. Πλέον, το Υπουργείο οφείλει να  βάλει τέλος και να μην επιτρέπει στους παρόχους, κάνοντας χρήση του ΑΦΜ και όχι του αριθμού παροχής, να προβαίνουν σε διακοπή ρεύματος, γεγονός, τόσο ανάλγητο, όσο και παράνομο.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή