Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απίστευτο: Του επέτρεψαν να βλέπει το 10χρονο παιδί του ενώ τον είχε καταγγείλει για κακοποίηση

Σε μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η οποία αποκάλυψε μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός μικρού παιδιού από τον πατέρα του, ενώ επικρίνει με σφοδρότητα τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η δικαιοσύνη.

Η κ. Λεγάκη είπε στο Kontra24 ότι το δεκάχρονο παιδί, το οποίο έχει την 37χρονη μητέρα του με καρκίνο σε πολύ δύσκολο στάδιο, υπό τον φόβο ότι θα χάσει τη μαμά του και θα αναγκαστεί να μείνει με τον πατέρα του, μίλησε κάποια στιγμή στην παιδίατρό του (η οποία το προετοίμαζε για την απώλεια της μητέρας…) για τα όσα περνούσε στα χέρια του, για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Η γιατρός ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα και έδωσε και ένορκη κατάθεση για το περιστατικό.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε η δικηγόρος, το κορίτσι μίλησε και στη δασκάλα του, αλλά και σε φίλη της στο σχολείο, όπως και στη νονά του. Τόσο η δασκάλα, όσο η μητέρα της φίλης, αλλά και η νονά, έδωσαν κατάθεση στις Αρχές.

Η μητέρα αρχές Δεκέμβρη απευθύνεται στην αστυνομία και δίνει κατάθεση, χωρίς δικηγόρο χωρίς τίποτα, ενώ ακολουθεί και το παιδί, το οποίο κατέθεσε στην ΓΑΔΑ. Όμως, η διεύθυνση ανηλίκων έκανε πέντε μήνες να στείλει τη δικογραφία στην εισαγγελία και συνέστησε στη μητέρα να μην καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του πατέρα για την επιμέλεια, «μέχρι να ολοκληρώσουμε εμείς»!

Επί ενάμισι μήνα, όπως λέει η κ.Λεγακη, η δικογραφία εκκρεμούσε στο γραφείο του διευθυντή προς υπογραφή! Και τα περίεργα δεν σταματούν εκεί.

Παρά τις καταθέσεις, μια δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία επιτρέπει στον πατέρα να παίρνει το παιδί χωρίς επίβλεψη και μάλιστα του δίνει και διανυκτέρευση!

«Το Πάσχα ο πατέρας ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να πάρει το παιδί και τότε η μητέρα ήρθε σε μένα. Και κάναμε κι εμείς ασφαλιστικά μέτρα για να τον αποκλείσουμε. Και ζητάμε από τον Εισαγγελέα Ανηλίκων να εκδώσει απαγορευτική διάταξη να μην πλησιάζει ο πατέρας το παιδί …  Ο πατέρας είναι κοινωνικο-οικονομικά ισχυρός. Δεν είναι τυχαίος. Ξέρω ότι σε καμία άλλη περίπτωση που υπάρχει καταγγελία για κακοποίηση ανηλίκου δεν έχει χορηγηθεί ελεύθερη επικοινωνία. Χορηγείται εποπτευόμενη επικοινωνία, στο γραφείο κάποιου παιδοψυχολόγου, με την παρουσία κοινωνικού λειτουργού. Εδώ έχουμε και διανυκτέρευση…»

Περιγράφει ακόμα η Αντωνία Λεγάκη για την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση και στρέφει ξανά τα βέλη της προς τη δικαιοσύνη:

«Η μητέρα είναι καρκινοπαθής σε σοβαρή κατάσταση και απέχει από τις θεραπείες για να μπορεί να τρέχει στα δικαστήρια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει οριστικά. Το παιδί μίλησε και στη δασκάλα του και στις φίλες του στο σχολείο και κατέθεσαν οι μητέρες τους. Η δασκάλα του κατέθεσε στην εισαγγελία Ανηλίκων. Το παιδί μίλησε και στη νονά και κατέθεσε κι αυτή. Το παιδί μίλησε και στην αστυνομία και η διεύθυνση ανηλίκων έκανε 5 μήνες να στείλει τη δικογραφία στην εισαγγελία. Παρόλα αυτά, η δικαστής εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή, να παίρνει ο πατέρας το παιδί, χωρίς επίβλεψη ή εποπτεία! Και διανυκτέρευση! Να το γλεντάει όλη νύχτα το παιδί και με συγχωρείτε που χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, αλλά το παιδί έχει πει πολύ χειρότερα πράγματα από αυτό, που είναι σε γνώση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η οποία έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να πάρει θέση και να εκδώσει διάταξη για λόγους γραφειοκρατικά ναρκισσιστικούς, για να μην προκαταλάβει το προεδρείο του Πρωτοδικείου».

Όσο για το αν το παιδί έχει διανυκτερεύσει με τον πατέρα του μετά την απόφαση, η κ.Λεγάκη είπε «όχι ακόμα» και πρόσθεσε:

«Είναι μια διάταξη σκάνδαλο, όχι για την Ελλάδα αλλά για τα δικαιώματα του παιδιού παγκοσμίως … Έχει μιλήσει το παιδί, έχουν μιλήσει με αίσθηση καθήκοντος όλοι όσοι τους μίλησε το παιδί και η Πολιτεία στρέφει το βλέμμα και αφήνει ένα παιδί εντελώς απροστάτευτο. Την Τρίτη θα έρθει ο πατέρας να ζητήσει το παιδί να το πάει βόλτα. Το παιδί δεν θα κοιμηθεί μέχρι την Τρίτη, γιατί γενικά δεν κοιμάται τα βράδια, γιατί τα βράδια ερχόταν ο πατέρας, δεν θα πω στην τηλεόραση τι του έκανε … Πόσο δύσκολο είναι για τον Εισαγγελέα να εκδώσει μια διάταξη; Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε με τη μητέρα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, θα είμαστε με τη μητέρα στον Εισαγγελέα που ενάμισι μήνα μελετάει την υπόθεση. Όπου έχουμε καταθέσει αίτημα επίσπευσης με όλα τα έγγραφα με την υγεία της μητέρας, η οποία είναι στον προθάλαμο του θανάτου… και ο Εισαγγελέας ενάμισι μήνα τη μελετάει… »

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή