Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απλησίαστα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ανατιμήσεις, άνω του 20%, καταγράφονται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει των πασχαλινών διακοπών, τόσο για τους προορισμούς του Αιγαίου όσο και για εκείνους του Ιονίου πελάγους.

Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι όσοι επιλέξουν να περάσουν τις εορταστικές μέρες σε νησιά θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, συνυπολογιζομένων των εξόδων σίτισης, διαμονής, ψυχαγωγίας. Ωστόσο δεν πρέπει να παρακάμπτεται ότι και φέτος οι κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η πρώτη αύξηση 10% με 12% στα εισιτήρια έγινε τον Απρίλιο του 2022, η δεύτερη στις 15 Ιουνίου και κυμαίνονταν από 5% έως 10% και η τρίτη την 1η Ιουλίου, όπου οι αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ήταν από 4% έως 8%.

Ενδεικτικά, το κόστος των μετάβασης – επιστροφής με πλοίο για μια 4μελή οικογένεια, είναι το εξής για Πάρο, Σύρο, Πάτμο, Τήνο και Σίφνο:
–Πάρος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 632 ευρώ (100 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 232)

–Σύρος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 823,60 (135,40 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 282 ευρώ)
–Πάτμος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 710,50 ευρώ (110 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 270,50 ευρώ)
–Τήνος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 612 ευρώ (98 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 220 ευρώ)
–Σίφνος: ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο- σύνολο 681 ευρώ (131,40 ευρώ εισιτήριο μετ επιστροφής, όχημα 155,40 ευρώ)

Το κόστος των διακοπών φυσικά και δεν είναι μόνο αυτό αφού αν υπολογίσει κάποιος και τη διαμονή για τέσσερις ημέρες αυτομάτως διπλασιάζεται, χωρίς φυσικά να συμπεριληφθούν τα έξοδα για το φαγητό και τα καύσιμα.

«Ο κόσμος έρχεται στο ταξιδιωτικό γραφείο και ρωτάει τι προσφορές υπάρχουν προκειμένου να κλείσουν ένα πιο φθηνό πακέτο. Οι τιμές δυστυχώς έχουν αυξηθεί αφού το περασμένο έτος και συγκεκριμένα το καλοκαίρι, οι εταιρίες προχώρησαν σε αυξήσεις. Η ζήτηση ωστόσο είναι ικανοποιητική και θεωρούμε ότι θα ξεπεράσει τον περσινό αριθμό, με τον κόσμο βέβαια να πηγαίνει από το ένα πρακτορείο στο άλλο για να κλείσει την πιο συμφέρουσα συμφωνία», δηλώνει η Τζένη Παπακώστα ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου στην περιοχή του Συντάγματος.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή