Από αύριο Τρίτη η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

8 Jul 2024 Ελλαδα

Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων και βεβαιώσεων συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και των Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σχολές Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.). Η προθεσμία υποβολής λήγει την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στις 24:00.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr. Όσοι δεν έχουν αποκτήσει ή θυμούνται το password, μπορούν να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για βοήθεια. Τα Λύκεια θα είναι διαθέσιμα κατά τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας και δύο επιπλέον ημέρες μέσα στον Ιούλιο.

Σημαντικό είναι οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν το υποβληθέν μηχανογραφικό τους δελτίο, το οποίο θα έχει αριθμό πρωτοκόλλου, για να μπορούν να βλέπουν τις τελικές τους προτιμήσεις. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού.

Επιπλέον, από την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, θα είναι διαθέσιμη η εκτύπωση Βεβαιώσεων Συμμετοχής για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Οι βεβαιώσεις περιλαμβάνουν τους βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και μπορούν να παραληφθούν από τα σχολεία όπου οι υποψήφιοι υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις εξετάσεις.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή υποστήριξη, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα Λύκεια τους.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …