Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από …δεσποζόμενα σκυλιά οι επιθέσεις στην Καλαμπάκα

Για παραπομπή των ιδιοκτητών στον εισαγγελέα προειδοποιεί η ομάδα εθελοντών «Angels With Paws Meteora GR»

Προς ενημέρωση πολιτών, για τα σχετικά άρθρα με τα περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκύλων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Καλαμπάκας, διευκρινίζονται τα εξής:

1) κατόπιν καταγραφής των περιστατικών, σχετικής ενημέρωσης για τα συμβάντα, διαπιστώθηκε με έγκυρες πληροφορίες ύστερα από σχετική ενημέρωση με ανθρώπους υπεύθυνους για το θέμα από τον Δήμο Μετεώρων και κατοίκων στη γύρω περιοχή, ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν είναι αδέσποτα αλλά δεσποζόμενα καθώς έχουν ιδιοκτήτες.

2) κάθε ιδιοκτήτης οφείλει βάσει του σχετικού νόμου να αναλάβει τις ευθύνες ως προς το ζώο που φροντίζει για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά επίθεσης

Η ομάδα εθελοντών σε συνεργασία με τον φιλοζωικό ΦΥΣΙΚΑ και με τον Δήμο, εάν δεν υπάρξει σχετική συμμόρφωση από την πλευρά των ιδιοκτητών θα γίνει παραπομπή σε εισαγγελέα, για να γίνουν οι ανάλογες νόμιμες ενέργειες.

Ως ομάδα εθελοντών, επισημαίνεται πως κάθε πληροφορία που βγαίνει στη δημοσιότητα διαστρεβλωμένη, θα ελέγχεται για να αποφεύγεται η παραπληροφόρηση στους πολίτες. Τέτοια γεγονότα προκαλούν σύγχυση, ρίχνονται ευθύνες στα αδέσποτα (ενώ δεν είναι αδέσποτα τα συγκεκριμένα σκυλιά), και μηδενίζεται η προσπάθεια και η δουλειά των υπευθύνων χωρίς λόγο.

Η ομάδα εθελοντών «Angels With Paws Meteora GR».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή