ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ… ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ…!!!

24 Oct 2019 Ελλαδα

Παράνομη χωματερή στο γκολφ του Δήμου Γλυφάδας

 Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου βρέθηκε στην ανάγκη και στην υποχρέωση να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο, με το άρθρο 179 του οποίου εκχωρούνται οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα έβαλε με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θέλησαν να σταματήσουν, όπως κατήγγειλε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Γλυφάδα. Απέκρυψε, όμως, ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στην καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό την Τρίτη και Τετάρτη, 22 και 23 Οκτωβρίου 2019, βρίσκονταν σε 48ωρη απεργία.

Προφανώς, ακολουθώντας την γραμμή της Κυβέρνησης, που θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, ο κ. Παπανικολάου υπερασπίστηκε το προσωπικό, που λειτούργησε απεργοσπαστικά και θέλησε να εμφανιστεί ως «σωτήρας» της Γλυφάδας, απευθυνόμενος στους πολίτες, λέγοντας ότι «προέχει η Δημόσια υγεία», «το Δημόσιο καλό» και ότι θα συνεχιστεί η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μόνο, ο κύριος Δήμαρχος Γλυφάδας λησμόνησε να ενημερώσει τους δημότες του αλλά και όλη την χώρα, ότι τα απορρίμματα, που συλλέγονται στον Δήμο καταλήγουν σε μεγάλο μέρος τους σε παράνομη χωματερή, η οποία έχει δημιουργηθεί κοντά στο Γκολφ. Για ποια Δημόσια Υγεία και Δημόσιο καλό κόπτεται ο Δήμαρχος Γλυφάδας, καταγγέλλοντας ως «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συνδικαλιστικά τερτίπια» την αντίδραση των εργαζομένων μπροστά στην απειλή και τον κίνδυνο να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους;

Προφανώς, υπάρχουν και άλλα πράγματα, που ο κύριος Παπανικολάου, λησμόνησε να πει στους δημότες της Γλυφάδας αλλά και σε όλη την Ελλάδα: Στο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο προβλέπεται διάταξη και συγκεκριμένα το «φωτογραφικό» άρθρο 185, που τον «απαλλάσσει» από την υπόθεση των δια περιφοράς συνεδριάσεων, για την οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Με το άρθρο 185 παραγράφεται μονομιάς η ογκώδης δικογραφία στο 120/2019 Πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για τις 62 εικονικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. στις οποίες ελήφθησαν αποφάσεις για την διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Γλυφάδας μέσω προμηθειών, αναθέσεων έργων και υπηρεσιών, προσλήψεις, αναμορφώσεις προϋπολογισμών, άδειες καταστημάτων, μεταφορές χρημάτων κ.α.

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, δανεικά ξύνονται οι γάιδαροι… Ο κ. Παπανικολάου από υπόλογος γίνεται κατήγορος των εργαζομένων που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Κι αυτό με τις πλάτες της κυβέρνησης που τον καλύπτει σε ενέργειες που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας και έχουν ζημιώσει τον Δήμο αλλά και το Δημόσιο, σύμφωνα με το ως άνω πόρισμα. Και έχει το θράσος να μιλάει για… Δημόσιο καλό.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …