Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από κοντέινερ σε κοντέινερ οι πλημμυροπαθείς – Από το Κουτσόχερο σε οικισμό στη Φαρκαδόνα

Η δημοτική αρχή υπέδειξε τον χώρο για να τοποθετηθούν 100 κοντέινερ  – Σε ένα μήνα περίπου ο δομή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει ξανά πρόσφυγες

 

Από το ένα κοντέινερ σε άλλο κοντέινερ θα μετακινηθούν οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας πολλοί εκ των οποίων σήμερα φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο και στη δομή όπου πριν τις πλημμύρες διέμεναν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, δρομολογείται ήδη η επαναφορά των προσφύγων. Μάλιστα, σχεδιαζόταν η διαδικασία να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής, έβαλε φρένο ζητώντας χρόνο για να δημιουργηθούν υποδομές που θα υποδεχτούν πλημμυροπαθείς.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο ίδιος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας, ενώ είπε ότι κατέθεσε ήδη αίτημα για 100 κοντέινερ αρχικά. Τα κοντέινερ θα τοποθετηθούν σε έκταση που ήδη έχει υποδείξει στη Φαρκαδόνα ενώ παράλληλα έχει ζητήσει την έγκριση κονδυλίων για τη διαμόρφωση του χώρου και τη σύνδεσή του με ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση.

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το «αλαλούμ» που επικρατεί όσον αφορά τον συντονισμό υπουργείων και δήμου μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκονται τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με το πρώτο να ακολουθεί αργά τις διαδικασίες έγκρισης κονδυλίων και το δεύτερο να πιέζει ως προς τη χρήση του πρώην στρατοπέδου και σημερινής δομής φιλοξενίας.

Το θλιβερό της υπόθεσης βέβαια αφορά τους πληγέντες. Όπως είχαμε επισημάνει και σε αντίστοιχο ρεπορτάζ στο Trikalanews.gr – ο δήμος Φαρκαδόνας μετατρέπεται σε περιοχή καταυλισμών με τους κατοίκους να μεταφέρονται από κοντέινερ σε κοντέινερ μπροστά στο στεγαστικό αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης:

Στα κοντέινερ του Κουτσόχερου οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή