Από παλιό περίπτερο, δεύτερη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στον Δήμο Τρικκαίων

Σαν δώρο για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, η δημιουργία μιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στον Δήμο Τρικκαίων.

Στις 24 Απριλίου, η ιδέα της αντιδημάρχου Έργων Βασιλένας Μητσιάδη ολοκληρώθηκε.

Έχοντας ήδη συνεννοηθεί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Άκη Αναστασίου, ένα παλιό περίπτερο μετατράπηκε σε χώρο ανταλλαγής βιβλίων, μπροστά ακριβώς από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβαν τη μεταμόρφωση του περιπτέρου, αλλά και την κατασκευή ενός ξύλινου καναπέ, δημιουργώντας έναν νέο χώρο για τους φίλους του βιβλίου στα Τρίκαλα.

Εξάλλου η ανταλλακτική βιβλιοθήκη στηρίζεται στον διαμοιρασμό βιβλίων ανάμεσα σε αναγνώστες: αφήνεις το βιβλίο σου στον χώρο και παίρνεις ένα άλλο, που ήδη έχει αφήσει κάποιος έτερος φιλαναγνώστης.

Η νέα αυτή βιβλιοθήκη προωθεί και μια ακόμη ιδέα, όπως τόνισε η κ. Μητσιάδη: ανακυκλώνουμε χρήσιμα αντικείμενα, δεν τα πετάμε, τα χρησιμοποιούμε για νέους σκοπούς. Το συγκεκριμένο παλιό, ξύλινο περίπτερο, βρισκόταν χωρίς ενοικιαστή τα τελευταία χρόνια σε περιοχή κοντά στον ΟΤΕ Τρικάλων. Μετά τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για ελευθέρωση του χώρου, το περίπτερο μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Δήμου Τρικκαίων και πλέον χρησιμοποιείται ως ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Αυτή η βιβλιοθήκη είναι η δεύτερη του είδους από τον Δήμο Τρικκαίων. Προηγήθηκε το «βιβλιόδεντρο» του Μουσείου Τσιτσάνη, που από το 2017 αποτελεί μια όμορφη γωνιά του βιβλίου σε εμβληματικό χώρο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή