Από τη Ρόδο στα Τρίκαλα για ψηφιακή ενημέρωση και συνεργασία

Τις καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, εξέτασαν επί διήμερο στελέχη του Δήμου Ρόδου. Με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Γιάννη Καμπούρη, η επταμελής αντιπροσωπεία συζήτησε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη σε επίπεδο χρήσης των τεχνολογιών και της πληροφορικής.

Έγινε, επίσης, συζήτηση για θέματα ειδικότερων, πιλοτικών ή μη, εφαρμογών σε ζητήματα διαχείρισης και λύσης προβλημάτων, νέων δράσεων και λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου. Ακολούθησε παρουσίαση – ενημέρωση στο ControlRoom τουSmartTrikala από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γ. Χρυσόμαλλο. Εκεί, αναλύθηκαν τα όσα αφορούν ειδικότερα στην ψηφιακή εποχή και τις ανάλογες δράσεις (από τα προγράμματα για την ποιότητα ζωής, ντον φωτισμό, τη στάθμευση, τα αιτήματα πολιτών, μέχρι το ΑΤΜ πιστοποιητικών, τη γεωργία ακριβείας, τα GIS συστήματα, την πληροφόρηση του πολίτη κ.α.).

Η συζήτηση ήταν πλούσια, με πλήθος σχολίων, ερωτήσεων, παρεμβάσεων, με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση των απερχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη.

Εγινε, επίσης, επίσκεψη των Ροδίων στον Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας, όχι μόνο για την εορταστική του ατμόσφαιρα. Αλλά και επειδή, έγινε μια ουσιαστική συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτη, για τα θέματα λειτουργίας του Μύλου από την αναπτυξιακή αυτή εταιρεία του Δήμου, αλλά και για τα προγράμματα που η ίδια υλοποιεί.

Η αντιπροσωπεία των Ροδίων αποτελούταν από τους:

1. Γιάννης Καμπούρης, αντιδήμαρχος διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
2. Παντελής Πουρσαλόγου, δημοτικός σύμβουλος
3. Κλήμης Σαββάκης, σύμβουλος πληροφορικής
4. Νίκος Μανίκαρος, διευθυντής πληροφορικής και νέων τεχνολογιών
5. ΣτεργούλαΖανετούλη, αναπληρώτρια προϊσταμένη διεύθυνσης τεχνικών έργων και υποδομών
6. Νίκος Κυπριώτης, συνεργάτης Δήμου
7. Γιάννης Σπύρου, συνεργάτης Δήμου©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή