Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ ανεβήκαμε στα 10.000 ευρώ την κάθε δόση

Με την επική δήλωση «Αν δίναμε στους αρνητές σε κάθε δόση 10.000 ευρώ θα είχε λυθεί το θέμα», ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, φαίνεται πως βρήκε τη λύση για να πείσει και τον πλέον «άπιστο» ανεμβολίαστο να εμβολιαστεί!

Μια δήλωση που, αν μη τι άλλο, δείχνει μια κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού και ασυνεννοησίας μεταξύ τους. Ό,τι να’ ναι κι όπως να’ ναι, αρκεί να έχουμε να λέμε. Μια κυβέρνηση, η οποία στερείται επιχειρημάτων, στερείται και σοβαρότητας. Διότι, χωρίς επιχειρήματα, επιστημονικά τεκμηριωμένα, δεν μπορείς να πείσεις. Κι όταν γιατροί, και μάλιστα καθηγητές, προχωρούν σε αυτού του είδους τις δηλώσεις, σημαίνει ότι η χώρα αυτή για να πάει μπροστά, πρέπει πρώτα οι ταγοί της να μπορούν να την οδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Δεν είναι δυνατόν, να ακούς για χαρτζιλίκι 150 ευρώ στους νέους, προκειμένου να εμβολιαστούν, και τώρα να αυξάνεται το ποσό στα 10.000 ευρώ για την κάθε δόση εμβολίου.

Κάποιος ή κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν σε ορισμένους επιστήμονες, που θέλουν να έχουν μια σοβαρότητα κι ένα κύρος στο χώρο της επιστήμης που υπηρετούν, πως όταν αναφερόμαστε σε έναν ανεμβολίαστο, αναφερόμαστε σε έναν άνθρωπο που έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής. Ιδίως σε θέματα ιατρικής που άπτονται της προσωπικής υγείας του. Και ουδείς δικαιούται ή νομιμοποιείται είτε να τον ειρωνευτεί, είτε να τον φοβίσει, είτε να τον απειλήσει, είτε να τον χειριστεί σαν κατώτερο ον που «χάνει» νοητικά και πνευματικά.

Διότι, ακόμα κι αν είναι έτσι, αυτός που θα τον χλευάσει εκτίθεται δημόσια και μάλιστα με άκομψο τρόπο, παραπέμποντας σε μια μεθοδολογία η οποία εγείρει ερωτήματα, για τα πραγματικά «κίνητρα» που τυχόν βρίσκονται πίσω από μια καλογυαλισμένη επιφάνεια.

Επιστήμη χωρίς συνοδεία ηθικής, είναι κενή και ανούσια. Επιστήμη σημαίνει έρευνα. Για την αλήθεια. Για τον άνθρωπο. Πάνω από κόμματα και πολιτικές γραμμές. Μόνη αρετή, τα συγγράμματα.

«Χωρίς αμφιβολία, οι θεμελιωτές της σύγχρονης επιστήμης υπήρξαν κατά κανόνα άνθρωποι που η αγάπη τους για την αλήθεια υπερέβαινε την αγάπη τους για την εξουσία». (C.S. Lewis)

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή