Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Από τον Αγγελικάτο Πολιτισμό της Σμύρνης στην Ντελικάτη Καλλιτεχνία των Τρικάλων»

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, πήγαν στα Μουσεία όλα τα παιδιά! Πρωτόγνωρες στιγμές έζησαν οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, που αφού γιόρτασαν την τελευταία μέρα στο σχολείο πριν τις διακοπές τους τραγουδώντας και υμνώντας  τις ευχάριστες στιγμές της ανθρωπότητας, αλλά και αποστέλλοντας τις ευχές τους και τις ανησυχίες τους στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο και την κακοποιητική συμπεριφορά συνανθρώπους τους, γεύτηκαν γλυκές δόσεις ζωντανής ιστορίας στο ανακαινισμένο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Τρικκαίων και απόλαυσαν υψηλές «καλλιτεχνίες» τρικαλινών ζωγράφων στο δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, δόσεις τέχνης που ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου με τη ζωγραφική έκθεση Μακρουλάκη, τα έργα του Συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων και την τελευταία έκθεση της εικαστικού Ρένας Γεωργούλα με τίτλο «Χρυσό και Ασήμι».

Η Αγγελικάτη Σμύρνη είναι μια πανδαισία χρωμάτων, εικόνας και ζωντανής ιστορίας  του  ποιοτικού μικρασιατικού Ελληνισμού, που μόνο μνήμες φέρνει στην επιφάνεια. Εκείνες τις μνήμες που τοποθετούν τον πολιτισμό των Ελλήνων της πάλαι ποτέ Ιωνίας στο υψηλότερο βάθρο της ανθρώπινης δημιουργίας. Η έκθεση επιμελημένη ανασύρει την Ιστορία μέσα από την καθημερινότητα, ενώ η προβολή του βίντεο για τη Μικρασιατική Καταστροφή εντυπωσίασε τους μαθητές μας.

Οι καλλιτεχνικοί διάλογοι των μαθητών του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στην αίθουσα Β. Τσιτσάνη, που αναμένει το επίσημο άνοιγμα και την απόδοσή της με τις υπόλοιπες αίθουσες του Κέντρου Μουσικής Έρευνας στο κοινό.

Το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων

σας εύχεται Χρόνια Πολλά!

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή