Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από αύριο κλειστά για 9 Σάββατα τα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά από τα Μέλη του να αντιμετωπίσουν το ωράριο πενθημέρου «με ρεαλισμό».
 
Ανακοίνωση σχετικά με το 5νθήμερο (καλοκαιρινό) ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.
 
Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:  
 
«Ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του, όπου τους καλεί να δουν με ρεαλισμό το θερινό ωράριο πενθημέρου και να το εφαρμόσουν. Η επιστολή έχει ως εξής:
 
Μετά την απόφαση της  γενικής συνέλευσης ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, αποφάσισε και φέτος να προτείνει το θερινό ωράριο πενθημέρου στην αγορά μας. Θεωρούμε πως το θερινό πενθήμερο είναι μία κατάκτηση της τοπικής αγοράς και εφαρμόζεται στην πόλη μας πάνω από 30 χρόνια. Ο λόγος της εφαρμογής του ήταν η άτυπη συμφωνία ανταπόδοσης προς τους εργαζομένους μας για πενθήμερη εργασία. Κυρίως όμως λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στα Τρίκαλα τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνοντας τον τζίρο της ημέρας του Σαββάτου στο ελάχιστο.
 
Τα τελευταία χρόνια η είσοδος των πολυεθνικών αλυσίδων στην αγορά μας και η εφαρμογή συνεχόμενων ωραρίων απ’ αυτές, είναι γεγονός πως μας προβλημάτισε όλους σε σημείο που το συγκεκριμένο μέτρο να έχει κλονιστεί αρκετά. Συνάδελφοι μας χωρίς να το επιθυμούν οδηγούνται στο άνοιγμα των καταστημάτων τους το Σάββατο, χωρίς οικονομικό όφελος,  λόγω γειτνίασής τους με τις συγκεκριμένες αλυσίδες. Ωστόσο είναι εμφανές πως ούτε οι κλιματολογικές συνθήκες άλλαξαν, ούτε το οικονομικό περιβάλλον βελτιώθηκε, ούτε κατά το διάστημα της εφαρμογής του πενθημέρου η τουριστική κίνηση στην πόλη μας αυξήθηκε.
 
Γι’ αυτό το λόγο θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα να δείτε το πενθήμερο με ρεαλισμό, να μετρήσετε τα θετικά και τα αρνητικά και εφόσον συμφωνείτε, να συνταχθείτε με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου.
 
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως σήμερα και το τελευταίο ευρώ είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρησή μας, παράλληλα όμως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως το σύνολο της αγοράς είμαστε εμείς και είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε εμείς τις συνθήκες ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά. Να προσφέρουμε εμπορεύματα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμπολίτες μας με χαμηλό  κόστος.
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι η προτεινόμενη εφαρμογή του ωραρίου του πενθημέρου  ξεκίνησε από την Δευτέρα 26 Ιουνίου  και θα ισχύσει μέχρι και το Σάββατο 26 Αυγούστου. 
 
Συνεπώς, τα καταστήματα από το Σάββατο 1 Ιουλίου έως και το Σάββατο 26 Αυγούστου  (9 Σάββατα) σας προτείνουμε να παραμείνουν κλειστά.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή