Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από τα …πανηγύρια στην …απογοήτευση εκατοντάδες Τρικαλινοί

Απογοήτευση σκόρπισε το Εφετείο Αθηνών που έκανε δεκτή την έφεση κατά πρωτόδικης δικαστικής απόφασης.
 
Λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς για την δικαστική απόφαση υπέρ δανειοληπτών ελβετικού φράγκου μετά από αγωγή, ήρθε το Εφετείο Αθηνών να δεχθεί τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της «Eurobank» και να εξαφανίσει την πρωτόδικη απόφαση επί συλλογικής αγωγής, που είχαν ασκήσει καταναλωτικές οργανώσεις.

Το δικαστήριο κρίνει ότι τα δάνεια ελβετικού φράγκου πρέπει να εξοφλούνται με βάση την εκάστοτε ισοτιμία με το ευρώ και όχι με βάση την αρχική ισοτιμία εκταμίευσης, καθώς αυτό ορίζει η Νομοθεσία σε δανειακές συμβάσεις, αλλά και σε επενδυτικές συμβάσεις.

Το Εφετείο απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι τα δάνεια ελβετικού φράγκου είναι επενδυτική υπηρεσία και κρίνει ότι τα δάνεια ήταν δάνεια σε συνάλλαγμα και όχι σε ευρώ με ρήτρα ελβετικού φράγκου, επειδή η τράπεζα εκταμίευσε ελβετικά φράγκα στους δανειολήπτες, τα οποία δανείσθηκε από την αγορά. Τα ελβετικά φράγκα, μετά την κατάθεσή τους στο λογαριασμό του πελάτη μετατρέπονταν με άλλη πράξη σε ευρώ, όπως οριζόταν στη δανειακή σύμβαση. Ο δανειολήπτης γνώριζε εξαρχής ότι για κάθε πληρωμή θα γινόταν υπολογισμός με βάση την εκάστοτε συναλλαγματική ισοτιμία.

Το Εφετείο απορρίπτει το επιχείρημα των δανειοληπτών περί ανεπαρκούς ενημέρωσής τους από την τράπεζα, σημειώνοντας ότι η τράπεζα παρείχε πλήρη ενημέρωση για τους κινδύνους, μέσω ειδικού εντύπου, όπου γινόταν και ρητή αναφορά στον κίνδυνο να προκληθούν «σημαντικές πρόσθετες επιβαρύνσεις» από μεταβολές της ισοτιμίας ή των επιτοκίων του ελβετικού φράγκου.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή