Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Από το Δημοτικό στο …Γυμνάσιο

Πρωτοβουλία για την ομαλή ένταξη μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων.
 
Στο πλαίσιο της ψυχολογικής διευκόλυνσης της μετάβασης μαθητών Δημοτικών σχολείων στο Γυμνάσιο, μια μετάβαση που αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία και είναι κομβικής σημασίας για τους μαθητές, στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, υπήρξε εκδήλωση.

Μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων 12ου, 17ου και 30ου, κλήθηκαν να επισκεφθούν  το  Γυμνάσιο και να έχουν με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία να εγκλιματιστούν στο μελλοντικό τους σχολικό περιβάλλον και να εξοικειωθούν με την νέα βαθμίδα Εκπαίδευσης τους.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων Φανή Σμιξιώτη και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου.

Την περιήγηση στους χώρους του σχολείου ανέλαβαν μαθητές του 5ου Γυμνασίου οι οποίοι μεταξύ των άλλων μίλησαν για την εμπειρία τους στο Γυμνάσιο, τα συναισθήματά τους και τις προσδοκίες τους. Ενθάρρυναν τους μικρούς μαθητές στα πρώτα τους βήματα και τους ενέπλεξαν σε διαδραστικά παιχνίδια μάθησης.

Η κ.  Βακουφτσή οδήγησε τους μαθητές στο Εργαστήριο Πληροφορικής όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας στο διαδραστικό πίνακα και να πειραματιστούν με τα ρομποτάκια του σχολείου.

Στην συνέχεια από τον κ. Καρκανιά και την κ. Μπάλια ενημερώθηκαν για  το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Σχολείου.

Οι μαθητές κατέληξαν στο Γυμναστήριο του σχολείου όπου τους περίμενε ο κ. Καλλιάρας.

Εκεί είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν αντοχές και δυνάμεις. Τα παιχνίδια γνώσεων και δεξιοτήτων  δημιουργήθηκαν  από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου ειδικά για τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού ώστε με ευχάριστο, φιλικό και παιγνιώδη τρόπο να τους προετοιμάσουν για τη αλλαγή που θα μπει στη ζωή τους, ενώ τους προσφέρθηκε και σοκολατούχο γάλα χορηγία του Εργοστασίου Γάλακτος.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή