Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποβάλλεται ο Αήττητος Σπάτων από την φουτμπολ λιγκ

Χωρίς τον Αήττητο Σπάτων αναμένεται να συνεχίσει το πρωτάθλημα της Football League.
 

Η Football League έστειλε έγγραφο στις ΠΑΕ και την Παρασκευή (22/03) ανακοινώνει την αποβολή του Αήττητου Σπάτων από το πρωτάθλημα.
 
Το πόρισμα της ΕΕΑ για τον Αήττητο Σπάτων έφτασε την Πέμπτη (21/03) στη Football League. Η παράβαση για το μετοχικό κεφάλαιο, όπως αναμενόταν, χαρακτηρίζεται βαρεία και κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποβολής του από το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια έστειλε έγγραφο στις ΠΑΕ – μέλη της, ώστε αυτές με τη σειρά τους να συναινέσουν στη διαπιστωτική πράξη για την αποβολή της ομάδας των Μεσογείων από τη Football League. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να απαντήσουν εντός της ημέρας (21/03), οπότε η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί το αργότερο την Παρασκευή (22/03). «Το ΔΣ εκδίδει διαπιστωτική πράξη και αποβάλλει την ΠΑΕ ΑΠΟ Αήττητος Σπάτων από το πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Παρακαλώ, όπως εντός σήμερον μας αποστείλετε εγγράφως τη συναίνεσή σας», αναφέρει μεταξύ άλλων…

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη το προγραμματισμένο για το Σάββατο (23/03) παιχνίδι του Αήττητου με τη Σπάρτη δεν θα διεξαχθεί, ενώ και όλοι οι υπόλοιποι που ακολουθούν στο πρόγραμμα, θα πάρουν τα ματς στα χαρτιά.

Οι δεδομένα κερδισμένοι της αποβολής του Αήττητου, θα είναι πλην της Σπάρτης οι Καραϊσκάκης Άρτας, Δόξα Δράμας, Απόλλων Πόντου, ΑΟΧ Κισσαμικός, Εργοτέλης, Τρίκαλα και Βόλος που θα αντιμετώπιζαν τους «πράσινους». Ωστόσο, μόνο βέβαιο δεν είναι ότι οι ΠΑΕ που έχουν καταθέσει ενστάσεις (Κέρκυρα, Απόλλων Λάρισας, Αιγινιακός, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας), θα τις κερδίσουν, αφού η σχετική ποινή, σύμφωνα με νομικούς, δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Στο άρθρο 68 παρ.9 του Ν.2725/1999 αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε περίπτωση κατά την οποία η προσωρινή επιτροπή της Α.Α.Ε. δεν τηρήσει την πιο πάνω διαδικασία και τις προβλεπόμενες προθεσμίες, η ομάδα της εταιρείας αποβάλλεται από τo πρωτάθλημα. Τη σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδει το Δ.Σ. του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή σε αυτό σχετικής έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».

ΠΗΓΗ footballleaguenews.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή