Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποβολές μαθητών στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Τι αναφέρει καταγγελία του Τομεακού Συμβουλίου Τρικάλων της ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ καταγγέλλει σε όλο τον λαό και την νεολαία της πόλης μας, την απαράδεκτη απόφαση του Διευθυντή του 9ου Γυμνάσιου Τρικάλων κ. Λιάκο, να τιμωρήσει με μονοήμερη αποβολή όσους μαθητές συμμετείχαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην Απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν τα σωματεία και οι φορείς του κινήματος στην πόλη.

Μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που χιλιάδες λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα βγήκαν στο δρόμο, σήκωσαν το κεφάλι, δεν έμειναν αμέτοχοι- αντίθετα διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους σε δουλειά – ζωή απέναντι, σε ό,τι "νέο" αντιλαϊκό μέτρο φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή τη μέρα λοιπόν οι μαθητές κατέβηκαν μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους στο συλλαλητήριο διεκδικώντας ένα σχολείο «που να μορφώνει και Όχι να εξοντώνει», ένα σχολείο που να τους δίνει όλα όσα έχουν αυτοί ανάγκη.

Για αυτή λοιπόν, την αγωνιστική πρωτοβουλία τους σήμερα στις 15 Δεκεμβρίου, τους περίμενε στο σχολείο αυτή η «τιμωρία».

Είναι υπόθεση όλου του λαού της πόλης να δοθεί απάντηση σε αυτή την ενέργεια που στοχεύει όχι μόνο τους μαθητές αλλά συνολικά το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα και γίνεται στα πλαίσια της γενικευμένης επίθεσης στα δικαιώματά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα για παράδειγμα διευθύντρια ΕΠΑΛ στα Γιάννενα έπαιρνε τηλέφωνα σε σπίτια μαθητών και έδωσε και σε μια μαθήτρια αποβολή γιατί τόλμησαν να μιλήσουν (!!!) στην είσοδο του σχολείου με κλιμάκιο της ΚΝΕ που καλούσε στην Απεργία.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα που βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών του λαού και προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου – πράγμα που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για ψήφιση και περιλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης προς την Παιδεία – φτάνει μέχρι το σημείο της τρομοκράτησης των μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων τους, ώστε να μην βρίσκει εμπόδιο στη «δουλειά της».

Στήνει «μαθητοδικία», δίνει αποβολές γιατί την ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας για ένα  καλύτερο σχολείο. Τιμωρεί τους μαθητές γιατί αγωνίζονται να έχουν τα στοιχειώδη αγαθά που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, όλα τα 5/μελή και 15μελή, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, τους μαζικούς φορείς και το λαό των Τρικάλων, να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των αγωνιστών μαθητών στα χέρια τους!

Πάρτε πίσω την ποινή της αποβολής, να σβηστούν τώρα οι απουσίες!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή