Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό αποκτούν τα Μεγάλα Καλύβια

Έμφαση στα έργα υποδομής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από ΔΕΥΑΤ και Δήμο Τρικκαίων 

Δύο από τα σημαντικότερα έργα για όλο τον δήμο Τρικκαίων ξεκινούν στα Μεγάλα Καλύβια και δεν είναι άλλα από την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό.

Πρόκειται για έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 9 εκ ευρώ και αναμένεται να συμβάλουν στην καλύτερη καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και να βοηθήσουν σημαντικά στην μετα – Ντάνιελ εποχή για το χωριό.

Σήμερα, αφού υπογράφτηκαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους των δύο έργων, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Μ. Καλυβίων με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών και των κατοίκων.

Τονίστηκε από τον κ. Σακκά η σημαντικότητα του έργου για όλους τους κατοίκους και το ότι είναι ο μεγαλύτερος σε προϋπολογισμό βιολογικός καθαρισμός εκτός Τρικάλων. Κάτι που δείχνει και τη σημασία που δίνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ, όχι μόνο για τα Μ. Καλύβια, αλλά και για γύρω χωριά, αφού υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης του βιολογικού και σε αυτά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Χρήστος Μπλουγούρας έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να λύνονται προβλήματα και να εκσυγχρονίζονται υποδομές, όχι μόνο στην πόλη – όπως κάνει η ΔΕΥΑΤ – αλλά και σε χωριά.

Στη συνάντηση έγινε ευρεία συζήτηση συνολικότερα για θέματα υποδομών στο χωριό, καθώς παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Εργων Γιώργος Καταβούτας και τομέα Α΄ Αποστόλης Παππάς, τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ Δημ. Ζαϊράκης (αντιπρόεδρος) και Κ. Αργυρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μ. Καλυβίων Παν. Λαγάρας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παζαγόρας και Τσεκούρας, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΤ κ. Εφη Καραμάλη και υπηρεσιακά στελέχη από τη ΔΕΥΑΤ και τον Δήμο Τρικκαίων.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή