Αποφασίστηκε αναδιάρθρωση με τον ΑΟΤ στους «χαμένους»

Έγινε συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και στην αντιπροσωπεία της ΕΠΟ που απαρτιζόταν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και τον αντιπρόεδρο της Super League, Χρήστο Δάρα. Παρόντες   ο πρόεδρος της Football League κ. Λεουτσάκος, καθώς και οι κ.κ. Δημητρίου, Βακάλης και Βρακάς από την ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, όπως αναμενόταν, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ποδοσφαίρου, να μην ισχύσουν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το επόμενο πρωτάθλημα της Super League να διεξαχθεί με 14 και όχι με 16 ομάδες και παράλληλα να ισχύσει ως έχει το συμβόλαιο των επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ και στη νέα περίοδο.

Eπανεπιβεβαιώθηκε ότι η Super League την επόμενη περίοδο να έχει 14 ομάδες. Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League. H Super League 2 θα έχει 12 ομάδες και η Football League 14.

(  Μετά από αυτό, ο Α Ο Τρίκαλα που έχει μια κακή αγωνιστικά σεζόν, κινδυνεύει να πέσει ακόμη και δύο κατηγορίες , δηλαδή σε μια νέα τέταρτη κατηγορία που θα δημιουργηθεί στην θέση της Γ Εθνικής αν βρεθεί στο τέλος του πρωταθλήματος στην τελευταία τετράδα της φουτμπολ λιγκ. Του απομένει να βρεθεί πάνω από την τελευταία τετράδα για να παίξει στην τρίτη κατηγορία που θα ονομάζεται φουτμπολ λιγκ)

Βασιλειάδης: Προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ' αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιρού. 14 στη Super League, 12 στη Super League 2 και 14 στη Football League» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης που είχε διάρκεια μια ώρα.

«Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο» συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Δάρας: «Ζητήσαμε παράταση για έναν χρόνο, αλλά…»

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της Super League, Χρήστος Δάρας τόνισε «Είχαμε ζητήσει παράταση για έναν χρόνο, αλλά επειδή έχει υπάρξει αυτή η συμφωνία πάμε σε αυτά που έχουμε πει. Αυτό που είχαμε ζητήσει εμείς ήταν εάν μπορεί η ΕΡΤ να καλύψει τις ομάδες με 16 στην Super League. Η ΕΡΤ είναι κάθετη όμως».

Γραμμένος: "Ο υπουργός μας απάντησε ότι δεν μπορεί να εηγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε από την μεριά του πως «είχε γίνει μια πρόταση εισήγηση να περάσει η αναδιάρθρωση αλλά με παράταση μίας αγωνιστικής περιόδου και μας απάντησε ο Υπουργός ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια της ΕΡΤ. Θα υπάρξει συζήτηση και για την Super League 2. Είναι μια νέα επιχορήγηση τα χρήματα από την ΕΡΤ αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποδείξει πως το δικαιούται όλο αυτό αναβαθμίζοντας το προΐον του».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή