Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απογειώνοντας τις πολιτισμικές και τουριστικές δυνατότητες του νομού Τρικάλων

Με την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων ολοκληρώνεται ο σημαντικότερος κύκλος έργων πολιτισμού στη Δυτική Θεσσαλία

Έχουν βάλει στόχο να παραδώσουν έναν ολοκληρωμένο επισκέψιμο αρχαιολογικό χάρτη για τον νομό Τρικάλων και φαίνεται ότι ο στόχος τους βαίνει προς υλοποίηση. Ο λόγος για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και  την Κρυστάλλω Μαντζανά προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων ν. Τρικάλων, που μέχρι σήμερα έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και προχωρούν για εκείνη της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων.

Ένα έργο που όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, είναι προϋπολογισμού 170.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Το έργο προβλέπει αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση μέσα από τη αναδιαμόρφωση του περιφραγμένου χώρου, τον εντοπισμό παλαιότερων ανασκαφικών τομών, διευθέτηση αρχαίου οικοδομικού υλικού, γεωφυσική διασκόπηση, συνέχιση ανασκαφικής διερεύνησης του τύμβου και της πέριξ αυτού περιοχής, συντήρηση ευρημάτων, αποτυπώσεις σχεδιαστικές και φωτογραμμετρικές ενώ στη θέση «Αμπέλια» γεωφυσική διασκόπηση, αποψιλώσεις/ καθαρισμοί, διενέργεια δοκιμαστικών τομών/ ανασκαφή  ανάλογα με τα  αποτελέσματα της διασκόπησης.

Όλα αυτά με την ολοκλήρωσή τους, διαμορφώνουν νέα δεδομένα που εδώ και χρόνια προσδοκούσαν φορείς και πολίτες για την περιοχή μας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή