Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποκαθίστανται οι ζημιές του περσινού Σεπτέμβρη στον Νομό Τρικάλων

Αποκαθίσταται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Νομό Τρικάλων από έντονα καιρικά φαινόμενα

Συγκεκριμένα υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλία Κώστα Αγοραστός η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκληθήκαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Τρικάλων από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2016» προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι εργασίες αποκατάστασης ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό αρμοδιότητας συντήρησης από την υπηρεσία) από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Τρικάλων.

Με το έργο προβλέπεται αποκατάσταση ζημιών στις οδούς:

• Δευτερεύουσα Εθνική Οδός αρ. 6: Γέφυρα Μουργκανίου – Γρεβενά -Τμήμα Μουργκάνι – Μύκανη

• Πρωτεύουσα επαρχιακή οδός αρ. 11: διακλάδωση προς Κλεινό – Αμπέλια – Γέφυρα Μουργκάνι

• Οδός Διάβα- Κρύα Βρύση (αρμοδιότητας συντήρησης από την υπηρεσία)

• Οδός από γέφυρα Κουκουράβα προς Γλυκομηλιά (αρμοδιότητας συντήρησης από την υπηρεσία)

• Πρωτεύουσα επαρχιακή οδός αρ. 10: από Μοσχόφυτο – Πολυνέρι – Μυρόφυλλο – Γκολφάρι – Γέφυρα Αχελώου

• Αρ. 16 πρωτεύουσα επαρχιακή οδός: Θεόπετρα – Ρίζωμα – Πλάτανος

• Οδός Ρογγίων – Βαλομανδρίου – Παραποτάμου – Φωτάδας (αρμοδιότητα συντήρησης από την υπηρεσία)

• Οδός από Χαϊδεμένη προς Πλάτανο (αρμοδιότητας συντήρησης από την υπηρεσία).

Ειδικότερα στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες Χωματουργικές (γενικές εκσκαφές, άρση καταπτώσεων, κατασκευή επιχωμάτων, καθαρισμός τάφρων), Τεχνικών Έργων (εκσκαφές θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων, κατασκευή ρείθρων και τραπεζοειδών τάφρων από σκυρόδεμα, κατασκευή τοίχων από σκυρόδεμα, προστασία θεμελίων και επισκευές της ανωδομής των γεφυρών στο αναφερόμενο οδικό δίκτυο, όπου απαιτείται, επισκευές, επεκτάσεις και κατασκευή νέων σωληνωτών οχετών σε διάφορες θέσεις του αναφερόμενου οδικού δικτύου, όπου απαιτείται), Οδοστρωσίας (αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης και βάσης του οδοστρώματος σε διάφορες θέσεις του αναφερόμενου οδικού δικτύου, όπου απαιτείται), Ασφαλτικών (αποκατάσταση των βλαβών του ασφαλτικού του καταστρώματος σε διάφορες θέσεις του αναφερόμενου οδικού δικτύου, όπου απαιτείται) και Ασφάλειας (αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες θέσεις του αναφερόμενου οδικού δικτύου, όπου απαιτείται).

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή