Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποκαταστάσεις αναχωμάτων στους ποταμούς Ιταλικό και Καλέντζη

Αντιπλημμυρικά αναχώματα  κατά μήκος των ποταμών Ιταλικού  και Καλέντζη  στην Π.Ε. Καρδίτσας  αποκαθιστά και ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δημοπρατείται  έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 370.000 ευρώ, με χρηματοδότηση  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας που περιλαμβάνει αποκαταστάσεις σε συνολικό μήκος άνω των 4 χιλιομέτρων, σε 11 θέσεις όπου εντοπίζονται προβλήματα από διαβρώσεις.

«Τα δημόσια έργα είναι μια συνεχής μάχη δυσκολιών, γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

« Με στρατηγική και σχέδιο συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα  ουσίας που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις  μελλοντικών κινδύνων  λόγω της κλιματικής αλλαγής.  Αποκαθιστούμε και ενισχύουμε αναχώματα που εμφανίζουν διαβρώσεις,   κατά μήκος των ποταμών Ιταλικού και Καλέντζη,  ώστε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων και να  διατηρήσουμε συνθήκες ασφάλειας  για ανθρώπινες ζωές, οικισμούς και  περιουσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι 11 θέσεις  αποκατάστασης

Θέση 1: Αποκατάσταση τμήματος αναχώματος συλλεκτήρα 2Τ (Ιταλικός), κατά μήκος του δεξιού αντιπλημμυρικού αναχώματος (ανατολικού) του συλλεκτήρα Ιταλικού από την γέφυρα της οδού Παλαμά – Κοσκινά και βορειότερα

Θέση 2: Αποκατάσταση σωληνωτού αγωγού κατά μήκος του αναχώματος συλλεκτήρα 2Τ (Ιταλικός), από την γέφυρα της οδού Παλαμά – Κοσκινά και βορειότερα

Θέση 3: Αποκατάσταση προσβασιμότητας κατά μήκος του δεξιού αντιπλημμυρικού αναχώματος (ανατολικού) του συλλεκτήρα Ιταλικού από την γέφυρα της οδού Παλαμά – Κοσκινά και βορειότερα.

Θέση 4: Αποκατάσταση τμήματος αναχώματος συλλεκτήρα 2Τ (Ιταλικός)

από την γέφυρα της οδού Παλαμά – Κοσκινά και νοτιότερα

Θέση 5: Κατασκευή στρωμνών πυθμένα ποταμού  Καλέντζη ανάντη θυροφράγματος Κοσκινά.

Θέση 6: Αποκατάσταση αριστερού αναχώματος (δυτικού) ποταμού Καλέντζη, ανατολικά του οικισμού του Κοσκινά

Θέσεις 7 και 8: Αποκαταστάσεις  αριστερού αναχώματος (δυτικού) συλλεκτήρα 2Τ (Ιταλικός)

Θέση  9 : Αποκατάσταση δεξιού αναχώματος (ανατολικού) συλλεκτήρα 2Τ (Ιταλικός)

Θέση 10: Αποκατάσταση αναχώματος ποταμού  Καλέντζη από θέση «Υδροληψία Παλαμά» προς ανατολικά και τάφρου 2Τ (Ιταλικού)

Θέση  11: Αποκατάσταση δεξιού τμήματος αναχώματος ποταμού  Καλέντζη (ανατολικού) από γέφυρα Κοσκινά προς Ψαθοχώρι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή