Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολογισμός 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα συντηρητισμού και τον καλλιεργούμενο ηθικό πανικό για τη μετανάστευση, η φωνή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ ακούστηκε δυνατή στην πόλη μας και φέτος.

Το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κατάφερε να φέρει πολλές εκατοντάδες Τρικαλινών στο πάρκο Ματσόπουλου, στις συζητήσεις και τα εργαστήριά του, στις εκθέσεις και το βιβλιοπωλείο του, στα περίπτερα και στις συναυλίες του.

Σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση για την ανάληψη κι άλλων πρωτοβουλιών ενάντια στους ποικίλους ρατσισμούς, στους φράχτες και τους πνιγμούς, στον θρησκόληπτο ταλιμπανισμό και τον εθνικισμό, στην ομοφοβία και το σεξισμό, στην ακρίβεια και την άγρια οικονομική εκμετάλλευση.

Η επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία σε μια συγκυρία όπου η Ακροδεξιά πετυχαίνει ιστορικό υψηλό στις εκλογές, ενώ η ατζέντα της για τη μετανάστευση υιοθετείται από την κυβέρνηση και παρουσιάζεται ως αδιαμφισβήτητη στο τοπίο των Media.

Στο πάρκο Ματσόπουλου έγινε ορατό ότι είναι πολλές/οί όσες/οι δεν θέλουν τους φράχτες και τα pushbacks, όσες/οι απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα της Πύλου, όσες/οι δεν θεωρούν τυχαίες τις εκπρυσοκροτήσεις των αστυνομικών όπλων, όσες/οι προτάσσουν την ανθρωπιά κόντρα στις κραυγές του μίσους.

Είμαστε πολλές/οι και δεν πρόκειται να σωπάσουμε, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και καλύτερη οργάνωση.

Η αλληλεγγύη δε θα βουλιάξει!

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή