Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολογισμός για τον Σύλλογο Αργιθεατών Ν. Τρικάλων

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με πλήρης απαρτία μελών.
Τις εργασίες της Συνέλευσης συντόνισαν οι τέως πρόεδροι του Συλλόγου Γεώργιος Κωτής, Δημήτριος Κίσσας, Αργύρης Καναβός και το μέλος Ελένη Αλεξίου με πρόεδρο τον κ. Κωτή
Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού απολογισμού από την πρόεδρο του Συλλόγου Έλλη Τσιρογιάννη, έγινε ο Οικονομικός απολογισμός από τον πρόεδρο της Εξελεκτικής Επιτροπής Γεώργιο Οικονόμου.
Δόθηκαν πολλά- πολλά συγχαρητήρια στην πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου από τους παρευρεθέντες και ενέκριναν ομόφωνα τα πεπραγμένα.
Αγαπητοί πατριώτες
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας συγκέντρωση και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Δ.Σ του Συλλόγου. Όλα τα μέλη του Δ.Σ, τη χρονιά που πέρασε, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στο έργο τους και να κρατήσουν ένα Σύλλογο δραστήριο και αποτελεσματικό.
Ο Σύλλογος πραγματοποίησε πολύ σημαντικές,και επιπέδου εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες διατηρούμε τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας,την παραδοσή μας και κάνουμε γνωστή την Αργιθέα με την ξεχωριστή ιδιομορφία στα τραγούδια,τους χορούς,την πολιτιστική της κληρονομιά μέσα στην Τρικαλινή κοινωνία.
Ως Συμβούλιο διαθέσαμε και κόπο και χρόνο, για να πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς του Συλλόγου μας. Όλοι μας εθελοντικά σταθήκαμε άξιοι συνεχιστές του έργου του Συλλόγου.
Ο απολογισμός δραστηριοτήτων του Συλλόγου το 2016-2017 ως εξής:
3-12-2016. Φιλοξενήσαμε στα γραφεία του Συλλόγου μας τη νεοσύστατη Ομοσπονδία των Αργιθεάτικων Συλλόγων με θέματα που αφορούσαν την ΑΡΓΙΘΕΑ.
18-12-2016. Το χορευτικό ενηλίκων του Συλλόγου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων κατόπιν προσκλήσεως από το ΚΗΦΗ Τρικάλων, πρόσφερε ψυχαγωγία στα ηλικιωμένα άτομα. Ηταν μια υπέροχη εκδήλωση.
20-12-2016. Το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε να στείλει δέματα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων
18-01-2017. Το Δ.Σ του Συλλόγου αποφάσισε να κάνει σύσταση χορωδίας. Πράγματι έτσι έγινε και για πρώτη φορά τραγούδησε στον ετήσιο χορό.
28-01-2017. Στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας. Είναι καθιερωμένο να γίνεται η εκδήλωση στο Σύλλογό μας.
Έγινε το αδιαχώρητο, ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση.
5-02-2017. Τα χορευτικά μας πήραν μέρος στην εκδήλωση το Μ. Κεφαλοβρύσου για την ενίσχυση της Ενορίας του Αγίου Κων/νου και Ελένης. ανάμεσα σε άλλα χορευτικά το δικό μας ξεχώριζε για τις στολές για τα τραγούδια και για τα δρώμενα.
25-02-2017. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός μας. Τα τρία τελευταία χρόνια κάνουμε και ένα Αργιθεάτικο δρώμενο σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να κουράζει και έχει πάντα επιτυχία.
25-03-2017. Με καμάρι λεβεντιά και υπερηφάνεια τα χορευτικά του Συλλόγου μας έκαναν παρέλαση και καταχειροκροτήθηκαν.
2-04-2017. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απογευματινό του Συλλόγου με αθρόα προσέλευση μελών και φίλων. Το απογευματινό πάντα έχει φιλανθρωπικό σκοπό..Τα χρήματα τα διαθέτουμε στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αργιθέας.
9-04-2017. Επίσκεψη του Συλλόγου με το χορευτικό μας στο σχολείο του Ανθηρού, είχε σειρά φέτος εν’όψει των εορτών του Πάσχα.Ήταν σπουδαία εκδήλωση.Έγινε στην πλατεία του χωριού,όπου εκεί το χορευτικό μας τους διασκέδασε μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλση αυτή γίνεται κάθε χρόνο και τα παιδιά την περιμένουν.
27-28 Μαίου 2017. Πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδρομή στη Δράμα-Καβάλα –Ξάνθη. Μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων. Οι εκδρομές είναι οργανωμένες και όσοι έρχονται μαζί μας περνούν ωραία και ξανάρχονται.
5-06-2017. Το Δ.Σ του Συλλόγου Μαράθου προσκάλεσε το χορευτικό μας στο πανηγύρι του χωριού τους. Ο Σύλλογος αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι ταξίδεψε για το Μάραθο Αργιθέας με ένα κατάμεστο λεωφορείο. Περάσαμε υπέροχα. !!!!
1-07-2017. Πάλι στην Αργιθέα με το χορευτικό μας Πανηγύρι στο Λαγκάδι.Αργιθεάτικη φιλοξενία, ψυχαγωγία. Το χορευτικό μας με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές μας καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.
2-07-2017. Πραγματοποιήθηκε το Παναργιθεάτικο αντάμωμα από την ΠΟΑΣ. Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων συμμετείχε με το χορευτικό του.
11-12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2017. Πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΑΣ το Παναργιθεάτικο Συνέδριο στα Βραγκιανά Αργιθέας. Παρευρέθη η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσιρογιάννη.
 
24-09-2017. Σε μια απλή και λιτή γιορτή έγινε ο αγιασμός στα χορευτικά μας στην αίθουσα του Συλλόγου μας για τη νέα χορευτική περίοδο 2016-
28-10-2017. Το χορευτικό ενηλίκων πήρε μέρος στην παρέλαση της πόλης μας κάτω από τη βροχή για να τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας.
19-11-2017. Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων πραγματοποίησε εκδρομή στο Μοναστήρι της «Παναγίας Κατουσιώτισσας» Αργιθέας εν όψει της εορτής της τα «Εισόδεια της Θεοτόκου» Με ένα κατάμεστο λεωφορείο επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι για Τρίτη χρονιά και προσκυνήσαμε την άγια εικόνα της Παναγίας. Η πρόεδρος του Συλλόγου είναι υπεύθυνη διαδικτύου, μέσω του οποίου προβάλλει και αναδεικνύει το Σύλλογο και την Αργιθέα.
25-11-2017. Η πρόεδρος του Συλλόγου συμμετείχε στο Συνέδριο του ‘’θέλω’’ με εισήγηση ‘’οι δράσεις του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων.
Αυτή ήταν η πορεία του Συλλόγου μας κατά το έτος 2016-2017 με πάρα πολλές δραστηριότητες. 
Θα ΄θελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου το Νίκο Καλομπάτσο, τον Βασίλη Μαναό, την Παναγιώτα Κωτή, την Σβεντζούρη Γεωργία, τον Χάρη Σιαματά και τον Σωτήρη Μαραγκιανό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αργιθεάτες και φίλους χορηγούς, που στηρίζουν το Σύλλογο, ο Σύλλογος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που με προθυμία μας βοηθούν σε κάθε εκδήλωση.

Ευχαριστούμε την Εταιρία Κλιάφα για τα αναψυκτικά. 

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πατριώτες μας που μας προμηθεύουν συνέχεια παραδοσιακά αντικείμενα και ιδιαίτερα την κ. Ντίνα από το Κνίσοβο.
Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί 13 Ιανουαρίου 2018 στο κέντρο «Πύλης μέγαρο» και θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα του Γιώργου Μαυραντζά.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Έλλη Τσιρογιάννη
(Πρόεδρος Αργιθεατών Ν. Τρικάλων)
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή