Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πολυεπίπεδη παρουσία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College στην 11η Zootechnia

Δυναμική και πολλαπλή συμμετοχή στην 11η Zootechnia θα έχουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στελέχη των δύο ιδρυμάτων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες της κλαδικής έκθεσης για τα εκπαιδευτικά προγράμματά και τις υπηρεσίες τους. 

Συγκεκριμένα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College θα συμμετέχουν με stand (No37) στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάζονται όλες οι δράσεις τους. Τα τελευταία χρόνια τα δύο ιδρύματα, υπό την καθοδήγηση του προέδρου Δρα Πάνου Κανέλλη, έχουν υιοθετήσει ισχυρό προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το «άνοιγμά» τους τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα και παράλληλα συνεχίζουν να προσαρμόζουν τη αγροτική εκπαίδευση στις ανάγκες του 21ου αιώνα, παραμένοντας πιστές στις ρίζες και τη μακροχρόνια παράδοση της βιωματικής μάθησης.

Η δεύτερη συμμετοχή γίνεται μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, στο stand του Digital Greece στο περίπτερο 16, παρουσιάζεται από το Rutgers University το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιλέχθηκε, σε συνεργασία με το Rutgers University και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως στρατηγικός εταίρος για τη διοργάνωση δράσεων σχετικών με το πρόγραμμα. Η Σχολή συμμετέχει πραγματοποιώντας κλαδικές μελέτες και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου (15:00-17:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα: «Επιστημονική και πρακτική υποστήριξη της αιγοπροβατοτροφίας από το Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Τέλος, με την επιστημονική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το συνέδριο AgroCIRCLE με τίτλο: «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία». Στις 12:30 της 1ης Φεβρουαρίου, ο επ.καθηγητής του Perrotis College Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, θα κάνει εισήγηση με τίτλο «Ανακύκλωση τροφίμων και γεωργικών αποβλήτων: κλείσιμο του βρόχου θρεπτικών συστατικών μέσω της κομποστοποίησης». Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του Perrotis College θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω Livestreaming. 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή