Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Απολύτως ασφαλή τα μπισκότα Vegano της Βιολάντα!

Απολύτως ασφαλή κρίνονται τα μπισκότα Vegano της Βιολάντα καθώς η ανάκληση τους πραγματοποιήθηκε μόνο για λόγους επισήμανσης ετικέτας διότι δεν υπήρχε στην υποπεριγραφή των συστατικών η φράση «μπορεί να περιέχει ίχνη από αυγό».

Η Βιολάντα εν γνώση της και ορθά δεν ανέγραφε στη συσκευασία του συγκεκριμένου προϊόντος τη φράση «μπορεί να περιέχει ίχνη από αυγό», καθώς στη συγκεκριμένη πτέρυγα που παράγεται το εν λόγω προϊόν δεν χρησιμοποιούνται αυγά.

Υπάρχουν κάποιες φυσικές υπερτροφές όπως το αυγό, το γάλα το ταχίνι, τα φιστίκια, το σουσάμι και άλλοι καρποί, οι οποίοι ακριβώς λόγω της δυναμικά υψηλής διατροφικής τους αξίας, προκαλούν αλλεργία σε ορισμένους ανθρώπους. Για την προστασία αυτών των καταναλωτών πρέπει να αναγράφονται τα ως άνω συστατικά είτε στη σύνθεση ή στην υποπεριγραφή «μπορεί να περιέχει ίχνη από» είτε να διασφαλίζεται η απουσία των παραπάνω συστατικών από το προϊόν.

Για τη διασφάλιση των παραπάνω, η Βιολάντα, πραγματοποιεί αναλύσεις σε κάθε παρτίδα παραγωγής, τόσο εσωτερικά, όσο και σε εξωτερικά διαπιστευμένα εργαστήρια αναλύσεων, οι οποίες πιστοποιούν την απουσία αυγού από όλα τα μπισκότα Vegano.

Η Βιολάντα που διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια μπισκότων στην Ευρώπη, με υπερσύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, πιστοποιεί την πλήρη απουσία αυγού από όλη την ποσότητα της ως ανω παρτίδας μπισκότων Vegano, η οποία περιορίζεται σε μόλις 190 συσκευασίες.

Ωστόσο και για λόγους προστασίας των καταναλωτών που είναι αλλεργικοί στην κατανάλωση αυγού, απέσυρε προληπτικά τη συγκεκριμένη παρτίδα Vegano με χαρούπι από την αγορά, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση επανεξέτασης του δείγματος, εμπιστευόμενη απόλυτα τις δικές της δομές και διαδικασίες ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων της.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή