Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πόνος στις αρθρώσεις και τί μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Η οστεοαρθρίτιδα είναι πρόβλημα το οποίο συνήθως παρουσιάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και αποτελεί την ανομοιόμορφη κίνηση των οστών μεταξύ των οποίων υπάρχει ανώμαλη τριβή με αποτέλεσμα να φθείρονται και να προκαλείται οξύς πόνος και φλεγμονές.  

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι αρκετά έντονος, αλλά υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειωθεί.

-Υπάρχουν απλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή.

-Η ακεταμινοφαίνη ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις.

-Ένας άλλος τύπος φαρμάκων, που ονομάζονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καταπολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο πολύ αποτελεσματικά.

-Μια άλλη επιλογή είναι να ακολουθήσετε θεραπεία με ενέσεις υαλουρονικού οξέος απευθείας στις αρθρώσεις. Το υαλουρονικό οξύ είναι παρόμοιο με ένα υγρό που βρίσκεται φυσικά στις αρθρώσεις και τις λιπαίνει, ώστε να καθιστά ευκολότερο για τα οστά να “γλιστρούν” το ένα πάνω στο άλλο.

-Σε σοβαρές περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

-Μία πρώτη επιλογή χειρουργικής επέμβασης είναι να αφαιρεθούν τα φθαρμένα τμήματα της άρθρωσης. Αυτή η μέθοδος αφήνει πίσω περισσότερο οστό από μια ολική αντικατάσταση της άρθρωσης.

-Μια δεύτερη επιλογή είναι η οστεοτομία. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται ένα συγκεκριμένο κάθε φορά κομμάτι οστού, ώστε τα οστά να ευθυγραμμίζονται καλύτερα και ως εκ τούτου να μην προκαλείται έντονος πόνος όταν κινούνται στην άρθρωση.

-Σε ορισμένες περιπτώσεις, όλη άρθρωση μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί με ένα τεχνητό εμφύτευμα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή