Απόπειρα ληστείας για δεύτερη φορά στη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και την υπηρεσία Silver Alert

Σε αναζήτηση χορηγού για τη μεταστέγαση σε ασφαλή περιοχή ο Εθελοντικός Οργανισμός

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, άγνωστοι αποπειράθηκαν, το απόγευμα της 17/05/2020, να ληστέψουν τα γραφεία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και της υπηρεσίας Silver Alert.

Με την έγκαιρη παρέμβαση περίοικων που ειδοποίησαν τους λίγους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία, οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν στα γραφεία.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι μονάδες που κατέφθασαν σε λίγα λεπτά χτένισαν την περιοχή, οι επίδοξοι ληστές όμως είχαν ήδη εξαφανιστεί…

Οι δύο επίδοξοι ληστές αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία και το επιχειρησιακό κέντρο του SILVER ALERT, σκαρφαλώνοντας από γειτονικό εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Δυστυχώς, η περιοχή όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ, τα τελευταία χρόνια δεν παρέχει ασφάλεια.

Και οι δύο απόπειρες έγιναν σε ώρες που υπάρχει κόσμος στην περιοχή, 4:30 το απόγευμα και 9:30 το βράδυ και μάλιστα από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου!

Το μειωμένο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αλλά και λόγω των πενιχρών οικονομικών πόρων του Οργανισμού, προσωπικό (κυρίως νεαρές γυναίκες) , ανά πάσα στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού η Κοινωνική Υπηρεσία και το επιχειρησιακό κέντρο του SILVER ALERT λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, σε μια περιοχή που είναι άκρως επικίνδυνη και στην οποία έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά σε επιχειρήσεις και άλλους εθελοντικούς οργανισμούς της γειτονιάς.

Με τα δεδομένα αυτά, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κτιρίου για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της σε ασφαλή περιοχή. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, καθώς συντηρείται μόνο από χορηγίες ιδιωτών, απλών πολιτών, δεν μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά αυτήν την προσπάθεια. Το Δ.Σ. του Οργανισμού, βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγού για το σκοπό αυτό, ώστε με ασφάλεια να συνεχίσει το έργο της. Απευθύνει δε έκκληση και προς την Περιφέρεια Αττικής, η οποία ίσως μπορεί να συμβάλει στην παραχώρηση χώρου προς χρήση.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή