​Πουλήθηκε λευκή τρούφα έναντι 85.000 ευρώ

    Είναι παράδοση και διαδεδομένο χόμπι στην Ιταλία το κυνήγι τρούφας με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων κυνηγετικών σκύλων. Φέτος η χρονιά ήταν γόνιμη και παραγωγική λόγω των βροχοπτώσεων του καλοκαιριού συμβάλλοντας στην καλή ποιότητα και ποσότητα της λευκής τρούφας.

   Ειδικότερα, εντοπίστηκε μια λευκή τρούφα 850 γραμμαρίων η οποία εκτέθηκε στη 19η παγκόσμια δημοπρασία που οργανώθηκε στην Άλμπα κοντά στο Τορίνο την Κυριακή. Η συγκεκριμένη τρούφα σημειώνεται πως πουλήθηκε για το διόλου ‘’ευκαταφρόνητο’’ ποσό των 85.000 ευρώ ενώ η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε σύνδεση με το Χονγκ Κονγκ, όπου βρισκόταν και ο τελικός πλειοδότης της λευκής τρούφας, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή.

   Κάθε χρόνο, τα τελευταία 88 χρόνια, η πόλη Άλμπα στην περιοχή του Πιεμόντε, στη βορειοδυτική Ιταλία, φιλοξενεί επί σχεδόν δύο μήνες μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στη λευκή τρούφα, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγεται η δημοπρασία.

   Η εξαιρετικά φημισμένη λευκή τρούφα της Άλμπα συλλέγεται από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου. “Χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα, που παραπέμπει στις ρομαντικές συναντήσεις, στο δάσος, στη φύση”, εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Τρούφας Αντόνιο Ντετζιάκομι.

   Η φετινή συγκομιδή είναι εξαιρετική τόσο ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την ποσότητα, μετά μια δύσκολη περσινή σεζόν.

   “Φέτος η σοδειά είναι πολύ καλή γιατί υπήρχαν βροχοπτώσεις Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και καταιγίδες, οι οποίες έδωσαν μια καλή δόση νερού. Και η τρούφα, όπως είναι γνωστό, είναι ένα μανιτάρι που μεγαλώνει κάτω από το έδαφος και συνεπώς χρειάζεται μια τέτοια περίοδο. Πέρυσι λόγω της ξηρασίας είχαμε μικρή σοδειά και η τιμή έφθανε στα 600 με 700 ευρώ τα 100 γραμμάρια”, υπογράμμισε ο Αντόνιο Ντετζιάκομι.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή