Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποζημιώσεις λόγω Κορωνοϊού και για τη χοιροτροφία

Οι παρεμβάσεις του Θανάση Λιούτα υπήρξαν συνεχείς όλο το προηγούμενο διάστημα και φαίνεται ότι οι αποζημιώσεις άμεσα αναμένεται να καταβληθούν στους χοιροτρόφους.

Προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και προς τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προώθησε σχετικό αίτημα για την ένταξη της χοιροτροφίας στην ενίσχυση λόγω Κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα κονδύλι ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ για 61.000 χοιρομητέρες.

Την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, δηλαδή της αποζημίωσης και όλων των χοιροτρόφων του Νομού Τρικάλων λόγω Κορωνοϊού, είχε ζητήσει ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, κατά τη συνάντηση συνεργασίας που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, στις 25 Φεβρουαρίου του 2021.

Ο κ. Λιβανός είχε διαβεβαιώσει τότε τον κ. Λιούτα ότι σχεδιάζεται ένα κονδύλι για την αποζημίωση για κάθε χοιρομητέρα.
Η διαβεβαίωση που είχε λάβει ο Τρικαλινός Βουλευτής φαίνεται ότι γίνεται άμεσα πράξη, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την πολύ σημαντική στήριξη της Κυβέρνησης και όλων των αρμόδιων Υπουργείων προς τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας και του Νομού Τρικάλων.

Ο Θανάσης Λιούτας όλο το προηγούμενο διάστημα επανειλημμένως είχε τονίσει σε συζητήσεις του με τον Υπουργό Οικονομικών και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, θα πρέπει να συνεχίσει να είναι συνεχής, καθώς οι συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία στους παραγωγούς μας, στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες μας, υπήρξε μεγάλη.

Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η προστασία του εισοδήματός τους, είχε υπογραμμίσει ο Θανάσης Λιούτας.

 

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή