Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποζημιώσεις ύψους 1.813.719 ευρώ σε κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να αρχίσουν οι πληρωμές

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 1.813.719 ευρώ που θα κατανεμηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Η αποζημίωση αφορά, το ζωικό κεφάλαιο που έχει πληγεί από ζωονόσους σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέσων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2019.

Η συγκεκριμένη αποζημίωση αφορά ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την καταπολέμηση των κυριότερων ζωονόσων που πλήττουν τη χώρα μας όπως η Σαλμονέλωση, η Βρουκέλλωση (Μελιταίος Πυρετός), η Ενζωοτική Λεύκωση, η Τρομώδης Νόσος, η Φυματίωση, των μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα) αλλά και αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω δήλωσης και προσκόμισης νεκρών ζώων. Συνολικά το ύψος της αποζημίωσης για όλη τη χώρα είναι  3.990.979 ευρώ και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας διατίθενται 1.813.719 ευρώ

«Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στο Θεσσαλό παραγωγό και κτηνοτρόφο καθώς πιστεύουμε ότι η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, κρατάει τον κόσμο στη ύπαιθρο, ενώ η μείωση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για το λόγω αυτό μέσα από συντονισμένες προσπάθειες και συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη μεριμνούμε ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες των αποζημιώσεων» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή