Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αποζημίωση σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ένας επιχειρηματίας στην Κομοτηνή καθώς μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης θα πληρώσει 15.000 ευρώ σε 45χρονη μητέρα για εκδικητική απόλυση λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η 45χρονη μητέρα από την Κομοτηνή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα όσα καταγγέλλει ότι έζησε στον εργασιακό της χώρο. «Ένιωσα τόσο εξευτελισμό. Έλεγα δεν επιτρέπεται να στο κάνει κανένας αυτό. Δεν επιτρέπεται, χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις το είναι σου, χάνεις τα πάντα.Κάθισα και σκέφτηκα εντατικά και είπα “όχι, δεν σου επιτρέπω ούτε σε εσένα και σε κανέναν”. Συγκινούμαι ειλικρινά με την απόφαση που βγήκε» λέει η 45χρονη κλαίγοντας.

Η γυναίκες όπως καταγγέλλει δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της, όμως δεν ενέδωσε και ενάμιση μήνα μετά, εκείνος την απέλυσε. Αρχικά τον κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφέροντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ίδια περιγράφει στο Star τι συνέβη στο γραφείο του εργοδότη της.

«Άρχισα να καταλαβαίνω την πρόθεσή του, άρχισε να μου λέει “σε συμπαθώ” και “πολύ ωραία τα πας”. Άρχισε να μου επιβάλλει να πάω να καθίσω σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων γιατί είχε τον σκοπό του. Μου είπε “όταν θα σε φωνάζω εδώ μέσα θα έρχεσαι να κάθεσαι σε αυτό το τραπέζι”. Την τελευταία φορά άρχισε να με χαϊδεύει, άρχισε να έρχεται πιο κοντά. Πήγε να με φιλήσει. Ήταν κανονική παρενόχληση.

Στην αγωγή της η 45χρονη αναφέρει επίσης πως ο εργοδότης της έκανε καψόνια στο χώρο εργασίας μέχρι και την απόλυσή της. Από την άλλη ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως η απόλυση έγινε γιατί «δεν έκανε για τη δουλειά».

Η γυναίκα όμως είχε δυο μάρτυρες στο πλευρό της, που κατέθεσαν και αυτές πως είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο εργοδότη.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και η καταγγέλλουσα τον έχει μηνύσει και αυτή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή