Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, συμμετέχει και πάλι στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές του ΥΠΠΟΑ. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Για το 2019, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει με τις ακόλουθες δράσεις: 
 
Παρασκευή, 10 Μαΐου  2019

Περίπατος στα μνημεία της πόλης με μαθητές Ρομά

Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα Ρομά και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλωνθα πραγματοποιηθεί περίπατος στο Οθωμανικό Συγκρότημα Οσμάν Σαχκαι ξενάγηση στα ομώνυμα λουτρά του, στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού. Τα παιδιά  θα παρακολουθήσουν σχετική εκπαιδευτική ταινία και θα συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια.
Xρονική διάρκεια εκδήλωσης: 9:00 – 11:00 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού.
 
 
Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Αποδίδοντας το ανάγλυφο στο ιστορικό κέντρο της πόλης: ένας αρχαιολογικός και εικαστικός περίπατος στο Βαρούσι
 
Σε συνεργασία με το εργαστήριο Καλών Τεχνών Ηλία Κοτσίρα και ως μέρος προγράμματος του εργαστηρίου με τίτλο «Το χαμηλό ανάγλυφο στη φύση και στα μνημεία», θα γίνει ένας αρχαιολογικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο – συνοικία «Βαρούσι»-  της πόλης, όπου οι σπουδαστές θα ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο κ. Ε. Ντάφηστα μνημεία και στη συνέχεια θα αποδώσουν εικαστικά ανάγλυφα στοιχεία, όπως αρχιτεκτονικά στοιχεία σε κτίρια της περιοχής, στοιχεία διακόσμησης των μεταβυζαντινών μνημείων κ.α.
Σημείο συνάντησης: Η έναρξη της περιήγησης θα γίνει στο μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Επίσκεψης στο Βαρούσι Τρικάλων και η κατάληξη στην αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων τηλ. 2431076647. Πληροφορίες: Μαρία Θεοφάνους, Φωτεινή Μαντζάνα

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή