Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πράσινη» συζήτηση αντιδημάρχου Τρικκαίων με μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ.

Άμεση επικοινωνία μεταξύ Δήμου Τρικκαίων – μαθητών 1ου ΕΠΑΛ για το αστικό πράσινο έγινε, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από το σχολείο και στο οποίο συμμετέχουν 28 μαθητές και 4 καθηγητές με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Ευσταθίου. Οι μαθητές κάλεσαν στο σχολείο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ντιντή.
 
Το πρόγραμμα έχει ως τίτλο «Το αστικό πράσινο στην πόλη των Τρικάλων και η συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», οπότε ο κ. Ντιντής παρουσίασε το ευρύ φάσμα δράσεων του Δήμου σχετικά με το θέμα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:
 
• στον Ληθαίο ποταμό
• στο «νησάκι» του Μύλου Ματσόπουλου
• στο πάρκο Αη Γιώργη και τη μελλοντική πισίνα
• στο πάρκο Σωτήρας
• στο Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας που ήδη ετοιμάζεται σε συνδυασμό με το άλσος Προφήτη Ηλία
 
Το πρόγραμμα, επίσης, χρησιμοποιεί τεχνολογικά εργαλεία και εφαρμογές για την αποτύπωση δεδομένων και δράσεων. Στόχοι του είναι, μεταξύ άλλων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, η απόκτηση δεξιοτήτων συλλογής και αξιολόγησης δεδομένων, η ανάπτυξη της κριτικής χωρικής σκέψης, η ενασχόληση με ένα τοπικό πρόβλημα και η αναζήτηση λύσεων, η δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας των μαθητών τόσο έχουν μεταξύ τους όσο και με φορείς άσκησης πολιτικής κ.α..
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή