​Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO

Έναρξη δράσεων με Ημερίδες για την Ποιότητα του Σκληρού Σίτου σε όλη την Ελλάδα.

Με μία πορεία 90 χρόνων που χαρακτηρίζεται από την αγάπη και το σεβασμό προς την ελληνική γη, η MISKO μας σύστησε την περασμένη άνοιξη το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO. Όραμα του προγράμματος είναι η συμβολή στη γεωργική ανάπτυξη και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω της συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και νέους επιστήμονες του γεωργικού τομέα.

Η πρώτη δράση αφορά στη διοργάνωση ημερίδων για ενημέρωση των αγροτών-καλλιεργητών σκληρού σίτου σε όλη την Ελλάδα. Οι πρώτες ημερίδες  θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν τα Φάρσαλα, ο  Αλμυρός, η Λάρισα και η Θήβα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζήτηση με τους αγρότες για θέματα συμβολαιακής γεωργίας, τους στόχους παραγωγής υψηλής ποιότητας πρώτης ύλης ως τη  βάση παραγωγής υψηλής ποιότητας ζυμαρικών καθώς και μια συζήτηση των τεχνικών της καλλιέργειας και τις επιπτώσεις τους στη ποιότητα του τελικού προϊόντος και στο κόστος παραγωγής. 

Ένα από τα βασικά θέματα των ενημερωτικών ημερίδων και ένας από τους στόχους του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO είναι η προώθηση της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών καλλιέργειας που οδηγούν σε μειωμένο κόστος παραγωγής.

Τις παρουσιάσεις και το συντονισμό των συζητήσεων θα αναλάβουν o Ομότιμος Καθηγητής και Υπεύθυνος του Προγράμματος Ελληνικού Σίτου MISKO Θεοφάνης Γέμτος και ο Γεωπόνος Επικεφαλής Τμήματος Αγορών Πρώτων Ύλών Κώστας Θεοχαρίδης. Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή