Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Προγραμματισμός Δράσης του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε. στο πλαίσιο των δράσεων για την 8η Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. 

Οι δραστηριότητες  που λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου  ποικίλουν σε μορφή και στοχεύουν στην  ανάδειξη όχι μόνο του ιστορικού περιεχομένου της  καθιέρωσηςτης 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά  και στη σύνδεση της με τις διεκδικήσεις  για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου με βάση τις ανάγκες τους.

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει στις γυναίκες των λαϊκών  οικογενειών και στα παιδιά τους . Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.    Στον αντίποδα αυτού  οι ανάγκες μας  σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε. καλεί τις γυναίκες  να μην συμφιλιωθούν με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα. Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεταιστη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνουν, περιοδείες , παρουσιάσεις σε χώρους μαθητείας και κατάρτισης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και Κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις  6:00 το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή