«Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα» από το ΣΕΟ Τρικάλων

O Kλάδος Αστεριών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τμήματος Τρικάλων στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων την δράση  «Μια βαλίτσα κόσμος».
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη του Δήμου Τρικκαίων από τις  11 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι.
Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Υπουργείου Παιδείας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφέρειας Αττικής και έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εφαρμογή του στα σχολεία.
Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών μαζί με τους γονείς τους, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό πρόγραμμα με δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε αυτή την ηλικία. 
Η δράση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο αυτό πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα διερευνήσουν τις ομοιότητές τους με τα παιδιά όλου του κόσμου, θα κατανοήσουν την ανάγκη για αμοιβαίο σεβασμό και ανοχή και θα έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της διαφορετικότητας και της διαπολιτισμικότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του παραπάνω προγράμματος ξεκίνησε από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού το 2016-2017 σε σχολεία όλης της χώρας και συμπεριελάμβανε σεμινάρια προετοιμασίας και ενημέρωσης εκπαιδευτικών από Στελέχη του Οδηγισμού. 
Περισσότεροι από 3.000 μαθητές και 140 Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία, 345 Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στα σχετικά σεμινάρια, 130 Εθελοντές ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε στο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «ΣΥΝ-Πολιτεία» με θέμα: Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες: Συνέργειες και Προοπτικές.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Παναγιώτα Κοντολάτη, τηλέφωνο επικοινωνίας 6945707102. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Ιανουαρίου.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή