Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Προσπάθεια να μειωθούν οι αδικίες στην αναδιάρθρωση δήλωσε ο Βασιλειάδης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη για την αναδιάρθρωση επιμένοντας ότι αυτή θα προχωρήσει κανονικά, αν και όπως παραδέχθηκε, υπάρχουν αδικίες, που θα γίνει προσπάθεια να μειωθούν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με χώρες της Βαλκανικής για την διεκδίκηση δύο μεγάλων διοργανώσεων (Euro 2028, Μουντιάλ 2030).

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης και τις αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές του κόμματός του:

»Διαφωνώ με οποιαδήποτε αναβολή, έγινε μια πρόταση σε συγκεκριμένο πλαίσιο με νούμερα, στοιχεία και με βάση τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αναπτύχθηκε παραφιλολογία για την τροπολογία, η οποία παίζει ελάχιστο ρόλο ως προς την αναδιάρθρωση. Αυτή δεν παίζει ρόλο ως προς τον αριθμό των ομάδων. Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Ο νομοθέτης ορίζει ποιες είναι οι επαγγελματικές κατηγορίες. Για τις αντιδράσεις νομίζω αφορούν τις μικρότερες κατηγορίες, όπως σε κάθε αναδιάρθρωση υπάρχουν αδικίες. Είχα πει από την αρχή ότι αν υπάρχει περιθώριο για διορθωτικές κινήσεις για να μετριάζουν την αδικία, το συζητάω. Το να πάω ένα χρόνο πίσω είναι σαν να το πάω στο ποτέ. Ποτέ δε θα είναι ώριμες οι συνθήκες. Όλοι πίστευαν ότι η Πολιτεία θα κάνει κωλοτούμπα. Μετά από 10 χρόνια μνημονίου, αν κάνουμε τα ίδια θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πέρυσι έλεγα ότι δε με απασχολεί ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Αν υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι αδικίες διότι υπάρχει κύμα διαμαρτυρίας από τη Γ' Εθνική, μπορούμε να το συζητήσουμε. Πάμε να κάνουμε μεγάλη αλλαγή όμως, βάζουμε οικονομικό πλάνο με βάθος πενταετίας.

Για το αν τα χρήματα που θα δοθούν από την ΕΡΤ θα επιστρέψουν:

«Στην ΕΡΤ δε θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα, όμως το σήμα της ΕΡΤ πηγαίνει σε όλους τους Ελληνες ανά την υφήλιο. Υπάρχουν και 600.000 νέοι και ο αθλητισμός τους ενώνει με την πατρίδα τους και το να έχουν πρόβαση δεν έχει τίμημα. Μέσα από αυτή την οικονομική κίνηση, το ισοζύγιο δε θα είναι αρνητικό. Δημιουργείς συνθήκες για να φτιάξεις την αγορά».

Αναφέρθηκε στην Sportexpo και τη διεκδίκηση των Euro και Μουντιάλ:

«Σας το είχα πει στην πρώτη έκθεση ότι σκοπός είναι να είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός η Sportexpo και είναι κάτι που έλειπε από τη χώρα. Δεν υπάρχει πιο ιδανικό μέρος από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα υπογράψουμε το μνημόνιο της κοινής υποψηφιότητας για το Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030. Μετά από έξι μήνες συζητήσεων αποφασίσαμε να τα αποτυπώσουμε σε χαρτί για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον αθλητισμό της χώρας. Θέλουμε να αλλάξουμε τα Βαλκάνια και τους λαούς μας και να απασχολούμε τους Ευρωπαίους θετικά και όχι αρνητικά. Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα, διότι οι υποδομές υπάρχουν. Μετρό, λιμάνια, αεροδρόμια και γήπεδα θα υπάρχουν, μέσα στην επόμενη τετρετία θα έχουμε Αγια-Σοφιά, Νέα Τούμπα και ανακαινισμένα ΟΑΚΑ και Καυτανζόγλειο. Από θέμα υποστηρικτικών δομών υπάρχουν τα πάντα. Θα έχουμε πολλά οφέλη».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή