Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ειδήσεις

​Πρόταση για αυστηρότερο αντικαπνιστικό νόμο

   Πρόταση νόμου κατατέθηκε στην κυπριακή Βουλή σχετικά με την τροποποίηση του Περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμου με σκοπό τον αυστηρότερο έλεγχο των μερών που επιτρέπεται κάποιος να καπνίζει που θα συνοδεύεται και από αυξημένα μέτρα όσον αφορά τον αριθμό των ποινών που θα επιβάλλονται.

   Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε πάσης φύσεως κλειστό χώρο ακόμη κι από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καπνιστών σε διάφορα ξενοδοχεία ή μαγαζιά. Επίσης θα απαγορεύεται η καπνοπώληση σε ανηλίκους  η οποία θα συνοδεύεται από αυξημένη ένταση στις ποινές (από 2.000 σε 3.000 ευρώ) με σκοπό την παρεμπόδιση εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων.

    Τέλος, υπήρξε και εισήγηση  για την εγκατάσταση των εξωτερικών και προαύλιων χώρων είτε φροντιστηρίων είτε αθλητικών χώρων και πάρκων σε μέρη εξωτερικών χώρων όπου απογορεύεται το κάπνισμα ώστε να γίνει εποικοδομητική η εκμετάλλευσή τους προς όφελος αυτών των δομών καθώς και πολυάριθμου ανθρώπινου δυναμικού που θα έχουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης των χώρων αυτών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή