​ΠτΔ: Είναι ανάγκη η υπεράσπιση της αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας της Μακεδονίας

   Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας της Μακεδονίας σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση στα συμμαχικά κοιμητήρια του Ζέιτενλικ.

   «Για εμάς τους Έλληνες οι ηρωικοί νεκροί του Μακεδονικού Μετώπου θα μας θυμίζουν πάντα ότι έπεσαν υπερασπιζόμενοι και την, αδιαμφισβήτητη πια, Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Με τον ίδιο δε τρόπο θα μας θυμίζουν και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος.

   «Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας την ζωή τους θυσία στον βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας» πρόσθεσε.

    Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη»Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή