Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άρθρο-Παρέμβαση για τον Δήμο Πύλης: Το νόμιμο είναι και ηθικό;

Στη Διαύγεια υπάρχει η πράξη με ΑΔΑ: ΨΚ09Ω14-ΔΚΓ που αναρτήθηκε την 6η Μαρτίου 2019 από τον Δήμο Πύλης και αφορά στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» έναντι του ποσού των 15.576,09€ χωρίς Φ.Π.Α.

Διαβάζοντας την απόφαση της ανάθεσης, διαπιστώνει κανείς πως ο ανάδοχος του έργου είναι συγγενής Α’ βαθμού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει στις τάξεις του συνδυασμού του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Πύλης. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο ανάδοχοςυπέγραψε την ανάληψη υποχρέωσης του έργου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και πέντε μέρες αργότερα, ήτοι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ανακοινώθηκε το όνομα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο νυν Δήμαρχος Πύλης!

Σύμφωνα λοιπόνμε την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει αποκλειστικά, σε ποιον θα γίνει η απευθείας ανάθεση ενός έργου και φέρει και τη σχετική ευθύνη. 

Συνεπώς, η εν λόγω ανάθεση είναι προσωπική απόφαση του Δημάρχου Πύλης, ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, για ποιον λόγο ανέθεσε το έργο στον συγκεκριμένο άνθρωπο και που αποσκοπεί η ενέργειά του αυτή.
Έπεται και συνέχεια…

Θεόδωρος Χήρας – Υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή