Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αρχίζουν τα μπάνια του λαού

Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Με καύσωνες απειλείται η χώρα από τις επόμενες ημέρες και στις οργανωμένες παραλίες έχουν αρχίσει πυρετώδεις προετοιμασίες, για να υποδεχθούν τον κόσμο, ο οποίος αναμένεται να βγάλει το άχτι του, μετά από τόσο εγκλεισμό και να συρρεύσει κατά χιλιάδες στις αμμουδιές.

Παράλληλα οργανώνονται και νέα τμήματα της ΕΛΑΣ. Η χώρα αλλάζει επίπεδο αστυνόμευσης και γίνεται Μαϊάμι. Από αυτό το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει η αστυνομία της παραλίας. Αστυνομικοί, άντρες και γυναίκες με καυτά σορτσάκια και ποδήλατα, όπου είναι εφικτή η χρήση τους, θα περιπολούν στις παραλίες, για να εντοπίζουν τους παραβάτες.

Όπου θα εντοπίζονται λουόμενοι, να έχουν μετακινήσει την ξαπλώστρα τους πέραν της οριακής γραμμής που θα έχει χαραχθεί πέριξ της κάθε ομπρέλας, θα επεμβαίνει η αστυνομία παραλίας, θα βγάζει τη μεζούρα της μοδίστρας και θα μετρά το μέγεθος της παράβασης. Οι ποινές θα είναι από αυστηρή επίπληξη, μέχρι αποβολή από την παραλία έως και αφαίρεση του μαγιό, για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμορφωθεί ο παραβάτης.

Σε περίπτωση υποτροπής, θα εκδίδεται επικήρυξη με τη φωτογραφία του παραβάτη, η οποία θα αναρτάται στις εισόδους όλων των οργανωμένων πλαζ, προκειμένου να του απαγορευθεί η είσοδος.

Μάλιστα ένα από τα μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν, είναι αυτά που ισχύουν στα Καζίνο της χώρας. Κάρτα μέλους παραλίας, όπου θα εκδίδεται ταυτότητα μέλους, με φωτογραφία που θα βγαίνει στη στιγμή κι έτσι θα μπορούν εύκολα να τσεκάρουν τους συνεπείς και να αποκλείουν την είσοδο στους ανεπιθύμητους και στους παραβατικούς.

Επίσης θα λειτουργούν και αστυνομικά όργανα με μαγιό. Αυτοί θα επιλαμβάνονται των περιστατικών εντός της θαλάσσης. Για παράδειγμα, όταν κάποιος στέκεται για ώρα ακίνητος με απλανές βλέμμα αγελάδας κι ένα μόνιμο ανθυπομειδίαμα στα χείλη, που υποδηλώνει ότι, αν δεν έχει πάθει εγκεφαλικό, βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας, προφανώς επειδή αμολάει κατρούλα στο νερό, εκείνη τη στιγμή σε στυλ Baywatch, θα χυμάνε τα όργανα στη θάλασσα και με απλωτές θα βρίσκονται δίπλα στο περιστατικό. Με τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα στο χέρι, θα μετράνε θερμοκρασία νερού και αν την βρίσκουν ανεβασμένη, θα σημαίνει ότι την αμόλησε ο λουόμενος ή η λουόμενη και θα συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω. Θα περιφέρεται στην παραλία, σύμφωνα με το νόμο 4.000 περί τεντιμποϊσμού, προς παραδειγματισμό. Θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 μέρες με το μαγιό κατάσαρκα να μην μπορεί να το βγάλει και χωρίς να ξεπλυθεί. Κι αν γλιτώσει το σύγκαμα από τα αλάτια, θα πάει από απλυσιά, έτσι για να μάθει να μη μολύνει τη θάλασσα.

Τώρα, όποιος πιάνεται να φτύνει στη θάλασσα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων κολυμβητών, θα συλλαμβάνεται και θα του φοράνε επί τόπου φίμωτρο, για να μη το ξανακάνει. Το φίμωτρο θα λειτουργεί σαν το ηλεκτρονικό βραχιόλι όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης στο σπίτι κι όποιος το βγάζει από μόνος του, θα διώκεται ποινικά. Και στην περίπτωση αυτή, εάν ο παραβάτης επαναλάβει την παράβαση, θα του επιβάλλεται οριστικός αποκλεισμός από τις οργανωμένες παραλίες της χώρας και θα χάνει για το υπόλοιπο της ζωής του το δικαίωμα να χαρεί το μπάνιο του σε ανθρώπινο περιβάλλον, με τις αποστάσεις του, τα αντισηπτικά του να κρέμονται από το στύλο της ομπρέλας, τις μάσκες να είναι κρεμασμένες κι αυτές δίπλα στα αντισηπτικά, για να τις φοράς αμέσως μόλις βγαίνεις από την παραλία.

Στην υπηρεσία των αστυνομικών παραλίας, θα τεθούν σε λειτουργία και αστυνομικά drones που θα πετούν εκνευριστικά όλη την ημέρα πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων και θα ελέγχουν τυχόν παραβάσεις, αλλά και να νιώθουν όλοι ότι το μάτι του μεγάλου αδελφού είναι εκεί και καραδοκεί, προκειμένου να επέμβουν τα όργανα της τάξης με την πρώτη ευκαιρία, μόλις διαπιστωθεί παράβαση.

Ιδιοκτήτες beach bar που θα συλλαμβάνονται να διοργανώνουν παράνομα beach party, θα τους φορούν μάσκες και γάντια latex και θα εκτίθενται επί δίωρο στον ήλιο χωρίς να έχουν δικαίωμα να τα βγάλουν και θα μένουν φασκιωμένοι μέχρι λιποθυμίας για να μάθουν να παραβιάζουν τις επίσημες οδηγίες.

Αυτά είδα χθες βράδυ στον ύπνο μου, μετά από τις συνεχείς ανακοινώσεις που άκουγα για τις οργανωμένες παραλίες στα δελτία ειδήσεων και είπα, άντε…. εσύ κι ο γρύλος σου. Θα κάτσω σπίτι και δεν πάει να μπλαντάξω από τη ζέστη, τέτοιο χουνέρι σε παραλία, δεν θέλω να το ζήσω.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή